Bucataria Greceasca

Home « Tendințe « Bucătăriile Lumii
Pentru toti cei pasionati de arta bucatariei,  calatoriile sunt esentiale daca ne gandim cate gusturi si cate mancaruri ne ofera toate tarile din lume, iar restaurantele cu specific  vin in intampinarea celor care vor sa testeze retete. In  acest sens am reusit sa adunam cateva mici detalii despre cele mai colorate mancaruri si cele mai delicioase combinatii de legume, fructe, condimente si alte ingrediente din bucatariile internationale. 
Puteti avea impresia ca toata Grecia e impanzita de masute, iar gazdele ospitaliere ale localurilor isi asteapta cu bratele deschise vizitatorii doar pentru ca oaspetii sa aprecieze obiectiv maiestria de neintrecut a gazdelor. Modul in care grecii prefera cu precadere sa isi petreaca timpul liber seara este vizitarea tavernelor, in special  in zilele nelucratoare, in compania prietenilor sau rudelor. Cel mai adesea aici se bea bere sau «uzo» (lichior grecesc de anason) si, desigur, vestita «retsina» - vin sec, macerat cu rasina de conifere.
Per total, taverna are un decor incantator, amenajat pana in cele mai mici detalii si care te trimite inapoi in vacanta din Grecia de asta vara, auzi acorduri de muzica greceasca, interactionezi cu ospatari zambitori si cunosti echipa din bucatarie, venita de pe undeva din Halkidiki, condusa de cheful Georgios Kritos. Ai la dispozitie 3 incaperi unde poti lua masa, una chiar la intrare, una cu vedere spre terasa si una chiar langa bucatarie. Meniul este ca un ghid de calatorie in bucataria greceasca, din care afli cate ceva despre stilurile culinare grecesti, despre adevarata feta si activitatea lor de suflet, pescuitul. Toate aceste preparate se pare ca sunt facute cu ingrediente de baza aduse din Grecia.
Restaurantul Union se afla in apropiere de Piata Mare si se lauda cu mancaruri cu specific  grecesc dar nu numai, asa ca, daca doriti o pauza de la bucatele traditionale,  acesta este un loc foarte bun. Restaurantul La Dobrun este situat pe strada cu acelasi nume din Sibiu si la capitolul afumaturi nu li se poate reprosa absolut nimic precum nici in privinta preturilor, acestea fiind accesibile in comparatie cu portiile ce sunt mai mult decat generoase. Tzatziki este un sos grecesc ce se prepara din ingrediente simple si poate fi servit alaturi de fripturi, diferite carnuri, gyros sau in sanwdich-uri.
Un pranz delicios cu acest tip de sos inseamna mancaruri friptura de pui sau porc, cartofi copti sau prajiti, numeroase salate, saorma, gyros (preparat grecesc) sau pur si simplu alaturi de felii de lipie. Castravele se toaca marunt, se stoarce de zeama si se amesteca cu iaurtul grecesc. Se omogenizeaza totul cu smantana si eventual si cu maioneza daca se doreste compozitie cremoasa si fina. Unele preparate pe care le oferim pot fi reperate tocmai în Grecia antică: Retsina (vinul aromat cu rășină de pin), unele provin din perioadele Elenistică și Romană: Loukaniko (cârnatul uscat de porc), altele din perioada Bizantină: brânza Feta.
Alta caracteristica esentiala in bucataria cretana este consumul unui pahar de alcool la masa, in special  de vin rosu.
 
 
 
 
 
 
Foto:  thecitydish
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: Bucataria internationala, specific grecesc
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement