Bucataria italiana l-a cucerit pe Jamie Oliver

Home « Tendințe « Bucătăriile Lumii

Nu de puţine ori, Jamie Oliver şi-a declarat afinitatea pentru bucătăria şi preparatele italieneşti, fie în emisiuni culinare, în cărţi de bucate sau în timp ce lua masa cu prietenii.

Atât de mare este dragostea lui pentru gastronomia Italiei, încât ar fi în stare să parcurgă pe jos mii de kilometri doar ca să aducă din aromele italieneşti şi în bucătăria britanică.

Însă nu a parcurs distanţa pe jos, ci cu avionul, iar ceea ce i s-a dezvăluit în faţa ochilor a fost dincolo de aşteptări! Aşa că n-a stat mult timp pe gânduri, a profeţit la toată lumea pasiunea pentru bucătăria italiană, şi-a adus câţiva prieteni şi a pus bazele unor afaceri care mai de care mai profitabile.

 

Cu Gennaro Contaldo, italian la origine şi proprietar al restaurantului Passione din Londra, Jamie a deschis lanţul de restaurante "Jamie’s Italian", care are acum 30 de locaţii în toată lumea.

De unde această pasiune vădită pentru bucătăria italiană?

Totul a plecat de la faptul că, în trecut, Jamie a lucrat ca bucătar în două restaurante cu specific italian faimoase: "The River Café" şi "London’s Neal Street". Mai apoi, şi-a petrecut luna de miere pe plaiurile mioritice ale Italiei, perioadă în care i-a declarat iubire veşnică nu doar soţiei lui, ci şi gastronomiei italieneşti.

Mai pe larg, iată de ce iubeşte celebrul bucătar Italia:

1. pentru uleiul de măsline – "Uleiul de măsline extra virgin din Fontodi este cel pe care îl folosesc în restautrantele mele Fifteen şi e cel mai bun pe care l-am gustat vreodată. Are o culoare între galben şi verde şi este perfect în orice salată sau reţetă de pâine. Este unul dintre ingredientele care fac din Italia o ţară atât de uimitoare".

2. pentru Pizza Fritta, pe care a gustat-o prima oară în restaurantul Il Vescovino din Panzano, în regiunea Chianti. "Bucătarul a prăjit discurile de aluat în ulei, apoi le-a pus un topping rapid de sos de roşii, mozzarella şi puţin oregano şi le-a pus pe un grill încins. Au fost cele mai bune pizza pe care le-am mâncat, la fel cum se făceau la începuturi".

3. pentru carnea afumată de porc mistreţ: are un gust divin, aromă puternică de pământ şi de hrana pe care o consumă.

 

4. pentru Vino Santo – se potriveşte de minune pentru deserturile pe care le face Jamie prietenilor săi. Aromele puternice, unice de pere şi miere sunt cele care determină preţul ridicat al vinului, însă Jamie crede că îşi merită fiecare bănuţ!

5. pentru cafea, o emblemă a culturii italiene, fără de care nu se poate despărţi: "De oriunde ai cumpăra-o, de la o cafenea sau de la tonomatul din benzinărie, vei fi uimit de aroma şi tăria ei".

6. pentru oţeturile unice, pe care "nicio altă ţară nu le face la fel ca Italia. Oţeturile balsamice dau savoare oricărui preparat căruia îţi place să-i dai un plus de aromă, gen salată, sos sau friptură. Nu doar că legumele şi fructele tale vor avea un efect de strălucire, îmbogăţind nuanţele, dar îşi vor păstra şi culoarea lor vibrantă".

 

 

Irina B.

sursa foto: flickr.com

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: bucataria italiana, gastronomie, Jamie Oliver, pizza, restaurant
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement