Experiente culinare - Grecia

Home « Ghid « Restaurante
Doamna Maria, este  un bucatar cu experienta, intr-un  restaurant cu specific grecesc din Thalheim, in apropiere de Chemnitz, Germania, si gateste cele mai bune specialitati cretane din alimente de sezon. 
In mare parte mancarurile restaurantului sunt vegetariene, insa sunt si anumite retete care imbina legumele cu carne de miel, capra, pui sau peste.  
Legumele au fost imbinate cu stil pentru a colabora cu faimoasele feluri de branza - parmigianino - in elaborarea unor sortimente unice, gatite astazi in intreaga lume. 
Cele mai multe ingrediente sunt aduse direct din Grecia, de la producători locali aleşi cu multă atenţie şi rigoare. Un fel de mâncare  cu specific  grecesc e bifteki me tiri, un fel de burger cu bucată de brânză veche în interior; in schimb Dakos sau Koukouvayia, este cunoscuta drept „bruscheta cretana”, acoperita cu branza Myzitra si rosii uscate, peste care se presara oregano uscat si ulei de masline.
Si daca mai este loc si pentru desert atunci sa fie galadoboureko (budinca din gris cu lapte in foi de placinta), kourabiedes (corabioarele pe care unii le stim din copilarie, tavalite vartos prin zahar pudra) sau kadaifi (cataif) cu iaurt sau inghetata.
Vin direct din Corfu si sunt raritate, caci acest fruct, rodul arbustului cu acelasi nume doar aici creste.
E un mic citric, de marimea unei masline mari sau a unei prune mici, portocaliu, dulce-amarui, cu doi samburi mici ca de strugure, cu un gust unic, inconfundabil. (Sg. Meze, pl. Mezethes), care ilustrează plăcerea grecilor de a lua masa împreună, de a împărţi bucuria cu familia şi cu prietenii.
 
 
sursa foto: pinterest
 
 
Publicat in: noiembrie 2017
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement