Factorii importanti ai bucatariei irlandeze

Home « Tendințe « Bucătăriile Lumii
Alimente tradiţionale irlandeze pentru masa de prânz sunt de obicei bogate şi consistente. Multe bucate irlandeze din Dublin de la masa de prânz au garnituri şi sunt foarte bogate.
Chiar si francezii sau italienii - atat de gurmanzi si indragostiti de mancarea lor - apreciaza calitatea vanatului, a fructelor de mare si a branzeturilor irlandeze.
Trebuie sa stiti ca bucataria traditionala irlandeza este destul de simpla, din toate punctele de vedere, inclusiv al aromelor. Cartofii, carnea, varza - in principal, si alte cateva tipuri de produse in secundar, printre care morcovii, rubarba, fructele de mare (stridii si creveti, in principal), produsele lactate (untul, cascavalul, laptele), cerealele (in special ovazul) - reprezinta factorii importanti ai bucatariei irlandeze.
Scotienii, galezii sau irlandezi au incercat sa-si pastreze unicitatea si traditiile istorice, de aici si supravietuirea unor preparate specifice acestor regiuni, prin aceasta bucataria britanica capatand mai multa culoare dar si mai multa patina. Bucataria britanica reflecta istorie de care ei sunt foarte mandri, iar faptul ca au fost un mare imperiu explica influentele actuale din bucataria britanica. 
 
 
 
Sursa foto:  indianajo.com
Publicat in: august 2015
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement