Gusturi arabesti - un deliciu oriental

Home « Tendințe « Bucătăriile Lumii
Te invitam intr-o incursiune in specificul culinar oriental care iti va capta toate simturile datorita mancarii, bauturii si locului decorat in stil oriental. Iti promitem ca rafinamentul bucatariei libaneze te va seduce inca de la prima degustare, iar preparatele traditionale iti vor incanta papilele gustative si iti vor bucura inima. Unul din aspectele sociale si de divertisment ale bucatariei libaneze il reprezinta modul in care este servita mancarea, cunoscut sub numele de mezze. Asemanator cu tapas din Spania, mezze este un aranjament de feluri de mancare asezate in fata oaspetilor creand combinatie de culori, gusturi, texturi si arome ce inspira admiratia. Mezze consta dintr- multitudine de feluri de mancare ca: legume murate, homos si piure de vinete afumate, fructe de mare marinate la gratar, frigarui din carne si varietate de salate gatite sau proaspete, prezentate sub forma de bufet cu autoservire. Experienta culinara libaneza nu poate fi completa fara desert si cafea. Va recomandam, baclava care este un produs de patiserie cu aroma rafinata ce contine fistic si este stropit cu un sirop aromat din apa de trandafiri, insotit de cafea concentrata libaneza parfumata cu cardamon.
Pentru cei neobisnuiti cu specificul, arabii aduc cam toate felurile claie peste gramada, indiferent de locul unde sunt trecute in meniu, cladind pe masa cea patrata stiva de feluri care mai de care, peste care troneaza lipie uriasa si aburinda. 
Bucataria libaneza poate fi considerata un fusion intre bucataria mediteraneana si cea arabeasca, fiind reprezentativa in spatiul mediteraneean, apreciata in toata lumea si considerata una din cele mai sanatoase. Mezzele, o varietate elaborata de treizeci de feluri de mancare calda si rece, a facut bucataria libaneza de renume mondial. Un exemplu tipic de Mezzele poate consta, de salate, cum ar fi Tabouleh si Fattoush, impreuna cu imersie, cum ar fi Humus, Baba ghanoush sau Moutabal, iar unele, cum ar fi Sambusacs si, in final, umplute frunze de vita de vie umplute.  Puteti incerca un restaurant cu specific libanez, unde Homos-ul, Mutabal-ul, Baba Ganoush-ul si Kebe Neie vin ca elemente de start, Falafel, Keebeh si Sambusek pentru incalzire pentru ca mai apoi sa puteti trece la grill-ul specific arabesc ca si incununare a satisfactiilor culinare propuse! Bucataria libaneza se dovedeste a fi un adevarat tur de forta al simturilor, atat de variat este meniul si atat de important este sa gustati din intreaga varietate!
Iata care sunt recomandarile noastre:
1.  HOMOS – traditionala crema de naut, nelipsita de pe masa libanezilor. Secretul sta in echilibrul intre tahina (pasta de susan), usturoi si lamaie.
2.  FALAFEL – chiftelutele vegetariene din naut, un preparat dificil de realizat, in ciuda aparentelor, perfect pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post, foarte hranitor si satios.
3.  TABOULEH – salata vedeta cu mult patrunjel, burgul (grau macinat) muiat in lamaie, putina ceapa si rosii, izvor de vitamina C si responsabil pentru senzatia placuta a unei mese usoare chiar daca a stat alaturi de carne de orice fel la gratar si de alte mezze copioase.
4.  MOUTABAL – vinetele cu pasta de susan si lamaie, au un gust surprinzator ce te cucereste de la prima degustare. Boabele de rodie proaspata aruncate deasupra le completeaza cu succes.
5.  RASASFOUR DE VITA – cubulete de carne de vita tinute in prealabil la marinat intr-un sos al carui secret e pastrat cu sfintenie, tras la tigaie impreuna cu fasii julienne de ceapa, stropit din abundenta cu sos de rodii.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: aprilie 2017
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement