Mancaruri traditionale din Tarile Arabe

Home « Tendințe « Bucătăriile Lumii
Luati o pauza din ceea ce faceti si ganditi-va un moment la ce ati mancat in ultimele saptamani. Daca sunteti o persoana activa, este aproape de neconceput sa nu fi gustat din mancarea libaneza care are cu adevarat un gust unic. Condimentele constituie unul dintre secretele acelui gust intens si aromat pe care ti-l poate oferi doar reteta originala, urmata pas cu pas, la care se adauga ingrediente proaspete si alese cu grija. 
Arome unice, gust intens si ingredinte simple dar bogate in nutrienti de foarte buna calitate, alcatuiesc un meniu libanez numai bun atunci cand ne dorim „altceva” pentru masa de pranz sau cand traversam perioada de post. Salata de masline in sos de rodii e minunata, la fel si celelate salate - tabouleh (patrunjel cu rosii), humus cu muguri de pin sau labne (iaurt cu ulei de masline si alte combinatii). De obicei masa incepe cu salate si gustari reci, iar la capitolul gustari calde am incercat printre altele: sambusek (aluat cu spanac/carne/branza), pui in sos de lamaie, makanek (carnaciori libanezi in sos acrisor), ficatei in sos de rodii, sujuk (carnaciori picanti intr-un sos rosu). Un aspect important reprezinta calitatea ingredientelor folosite, care sunt aduse din diferite tari orientale (Liban, Emiratele Arabe), de aici folosindu-se legumele care sunt achizionate de la producatorii locali.
Arta culinara in Iraq este recunoscuta drept sofisticata si variata. Pe lista preparatelor traditionale stau mai multe timpuri de Kibbeh, gatite din faina si carne tocata. La ocaziile speciale, cand se da un adevarat festin culinar, se pregateste Quzi, care consta intr-un miel intreg cu diverse umpluturi, care odata ce este adus pe tava, impresioneaza toti mesenii.
In gospodariile arabe, conform traditiei, gatesc femeile. Barbatii se ocupa cu prepararea mancarurilor ce sunt preparate la foc, cum sunt mielul fript sau frigaruile. Unul din felurile de mancare „barbatesti” este mancarea traditionala preparata intr-un vas in forma de ulcior. Se introduc in el bucati de carne de miel, legume, condimente si se lasa cateva ore pe jar incins. Strainii care vor avea curiozitatea sa descopere si sa foloseasca retetele acestor bucate aromate ale orientului Mijlociu, vor ramane fideli acestora, fiind rasplatiti cu minunate surprize, datorita originalitatii felurilor si a gustului specific bucatariei arabe, de neuitat prin simplitate, savoare si combinatii de mirodenii speciale, prin utilizarea produselor naturale si usor de digerat.
In Orientul Mijlociu, painea nu este doar alimentul cel de toate zilele, ci uneori tine loc de furculita, lingura sau farfurie. Painea tipica este plata si rotunda, subtire ca frunza. Cea mai buna aroma are atunci cand e scoasa din cuptor, deoarece nu contine lapte sau aditivi si se usuca foarte repede. Pentru un sandwich bun, se pot adauga carne, branza si legume.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: aprilie 2017
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement