Preparate bulgaresti

Home « Tendințe « Bucătăriile Lumii
Bucataria traditionala bulgara este considerata drept una dintre cele mai sanatoase din Europa, nu numai datorita ingredientelor folosite, ci si datorita modului in care sunt preparate.  
Printre mancarurile traditionale se numara lapte acru, salata shopska, musaca, ghiveci, pita, sarmale, cozonac, drob de miel, supa de fasole, halva, baclava si compot. Mancarurile bulgaresti sunt foarte usoare, pregatite cu ulei de floarea soarelui in asa fel incat ingredientele sa isi pastreze calitatile naturale. 
Felul de mancare cel mai caracteristic pentru gastronomia bulgareasca este ciorba de fasole, ale carei compozitie si gust difera de la regiune la alta, in functie de traditia locala. Foarte apreciata este si salata bulgareasca Shopska, a carei reteta provine de la locuitorii din apropierea oraselor Sofia si Dupnice, binecunoscuti prin conservatorismul lor. 
 
 
 
Sursa foto:  atlantictour
 
Publicat in: septembrie 2015
Etichete pentru acest articol: preparate specifice, gastronomia bulgara
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement