Prin bucatariile lumii !

Home « Tendințe « Bucătăriile Lumii
Cu totii cautam diversitate si gusturi inedite in alegerile culinare pe care le facem zi de zi, insa, pentru a ne mentine sanatosi , nu trebuie sa acordam atentie doar gustului, ci si ingredientelor folosite in bucatariile noastre preferate si modului in care acestea sunt preparate.
Bucataria traditionala a unei tari este adesea identificata ca fiind un important segment al culturii aferente; avand propriul lor mix de condimente / arome, si moduri unice de gatit, lucru care face putin probabil sa gasiti retete identice, chiar daca vorbim de mancaruri cu acelasi nume.
Varietatea mancarurilor indiene este de neegalat in bucatariile lumii: de la varietatea vegetariana din Sud, curri-uri bogate si suculenta carne tandoori in Nord, pana la deliciile dulci din Est si mancarurile cu fructe de mare din Goa, combinate cu puternica influenta europeana, aceasta bucatarie inmagazineaza extraordinara diversitate geografica si culturala a intregii Indii;  folosind din plin condimentele, verdeturile si legumele, multi dintre locuitori fiind vegetarieni din motive religioase. Bucataria indiana isi are originile in antichitate si de-a lungul timpului a dezvoltat mare diversitate de arome si combinatii, cunoscand zeci de variatiuni regionale, fiecare cu preferintele si specialitatile sale.
Bucataria coreeana e gustoasa si poate fi sanatoasa, diversificata si usoara - daca stim cum sa ne apucam de ea, cu toate acestea, Hansik, reprezinta mult mai mult decat BBQ (barbeque) si legume murate Kimchi, servite ca aperitiv in toate restaurantele coreene; trebuie stiut, ca toate acestea nici macar nu includ delicatesele care se pot obtine din varietatea de stridii si sos de soya.
Bucataria thailandeza poate satisface gusturile gurmanzilor rafinati din toata lumea; mirodenii si ierburi, alaturi de folosirea cu generozitate a sosurilor de peste, reprezinta sursa aromelor delicate, echilibrate, care au facut mancarea tailandeza una din preferatele bucatarii ale lumii. Thailandezii au adoptat din bucataria chinezeasca metoda rapida de prajire si au creat multe sortimente de antreuri prajite prin agitare in meniul lor; situata la intersectia bucatariei indiene si chineze, bucataria thailandeza foloseste cele mai bune tehnici vechi si noi in preparararea mancarurilor si combina ingrediente exotice in bucate sanatoase si savuroase. 
 Contopirea cu bucatariile altor tari si dorinta de a atinge perfectiunea gustului si aspectului preparatelor culinare au facut din bucataria contemporana romaneasca o bucatarie diversa, un loc aparte in bucataria romaneasca il au dulciurile, placintele si dulceturile.
Cu branzeturile rase, condimente naturale, nenumarate feluri de fructe de mare si preparate de panificatie delicioase, bucataria italiana este un adevarat festin pentru turistul gurmand, o mare parte din bucataria italieneasca isi are radacinile si din trend-ul mediteraneean, extrem de sanatos si apreciat in intreaga lume; retetele italiene sunt pe primele locuri in topul preparatelor din bucataria internationala.  
Cu influente arabe, grecesti, spaniole, normande sau nord-africane (in fond, Sicilia s-a aflat permant sub dominatie straina pana la venirea lui Garibaldi), bucataria siciliana este adevarata incercare pentru pasionatii gastronomiei.
Cand ne gandim la bucataria greceasca, ne vin in minte maslinele, rosii coapte, branza feta, pestele si un cuptor de paine proaspata.
Bucataria americana esteo colectie a celor mai bune mancaruri adunate din bucatariile celorlalte regiuni ale lumii. 
Bucataria ruseasca inseamna, printre altele, mancare abundenta si consistenta, cu un bogat sortiment de gustari picante.
Bucataria bulgareasca a fost influientata de cea turceasca, aceasta avand un impact asupra alimentatiei tuturor tarilor din Balcani. 
Bucataria scandinava utilizeaza pentru sandvisuri, foarte des, felii de paine foarte uscate, produse din faina alba, dar mai ales intermediara sau de ovaz.
Bucataria spaniola produce mancaruri consistente si picante, cu numeroase mirodenii care fac sa se stearga gustul specific al ingrendientelor carnate; spaniolii savureaza Hornazo - paine cu umplutura de carnati, bacon si oua fierte si se indulcesc cu Torrijas, facute din felii de paine inmuiate in ou batut si prajite in ulei de masline, unse cu miere si presarate cu scortisoara sau zahar.
Bucataria Mexicana este considerata a fi a doua in topul celor mai variate si mai vaste bucatarii ale lumii, dupa cea Chineza; in timp, bucataria Mexicului s-a schimbat, a evoluat fiind influentata si de specificul spaniol.
 
sursafoto: pinterest
 
 
 
 
 
Publicat in: mai 2017
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement