Specifice portugheze

Home « Tendințe « Bucătăriile Lumii
Poate cea mai putin populara dintre bucatariile mediteraneene, bucataria portugheza e insa capabila sa surprinda si sa incante papilele gustative cu prospetimea capturilor marine din Atlantic, cu bogatia de mirodenii sau cu gustul inconfundabil al vinului de Porto. 
Bucatarii portughezi gatesc cu multa carne, menita sa le confere energie clientilor sai, iar recomandarea lor este ciorba Açorda de Marisco, din paine si fructe de mare, iar ca felul doi, Leitao Assado, un porc fript la gratar si foarte condimentat. Portughezii imbina in farfuriile lor carnea de porc si scoicile sau fructele de mare, intr-un preparat numit Carne de Porco a Alentejana, un preparat traditional din carne de porc inabusita in vin, cu ceapa si coriandru, servit cu scoici.
Portughezii folosesc cu intelepciune bogatia Atlanticului si nu exista masa fara peste sau fructe de mare, in fiecare regiune servindu-se bucate specifice ca: sepia, crevetii, molustele, sardinele si macroul sau friptura de ton. Mancarea lor este foarte sanatoasa, carnea nu este prajita ci doar rumenita la gratar si este asociata cu legume si vin de Porto.
 
 
 
Sursa foto: aboutcookingschools
Publicat in: august 2015
Etichete pentru acest articol: specifice portugheze
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement