Tendinte culinare 2016

Home « Tendințe « Bucătăriile Lumii
Gastronomia( eater.ro ) este un domeniu într-o permanentă evoluție, influențat direct de dinamica lumii în care trăim.
Mari tendințe culinare, mai mult sau mai puțin reușite, apar în fiecare an, iar cel care tocmai a început nu face excepție de la regulă.  Asa ca daca, intamplator sau nu, bucataria ta este dotata cu corpuri provenite din diferite colectii, care armonizeaza vizual, dar nu au aceeasi culoare sau textura, in 2016 poti spune ca ai bucataria ideala, in ton cu cele mai noi tendinte din domeniu.
Daca in anii precedenti la mare cautare erau elementele din otel emailat, din inox sclipitor sau cele din cupru si alama, anul 2016 dicteaza alegerea unor elemente din otel negru, lucios sau mat, menit sa confere sobrietate si eleganta oricarei bucatarii moderne. 
Trendurile culinare sunt cele care dicteaza si tendintele din restaurante, cele care spun care va fi moda in localuri si cele dupa care se pot orienta atat proprietarii, cat si clientii. 
Expertii de produse Whole Foods Market au identificate 10 tendinte alimentare de top pentru anul 2016. Este esential sa nu se piarda din vedere faptul ca toate aceste tendinte sunt conectate, si anume impasul dintre Statele Unite si Rusia, ascensiunea nationalismului in Europa, reemergenta Turciei si alte curente geopolitice, care se vor lega si se vor alimenta unele pe altele, subliniaza Stratfor, care preconizeaza inca de pe acum ca peisajul lui 2017 tinde sa fie mult mai complex decat cel pe care-l preconizeaza pentru 2016.
Desertul în miniatură este tendinţă utilizată iniţial în bucătăria de evenimente, dar care s-a extins apoi şi în alte specificuri gastronomice. Deschiderea către bucătăria specifică, împărțită pe zone şi pe culturi gastronomice (eater.ro) este tendinţă tot mai accentuată în România.
 
 
 
Sursa foto: 
Publicat in: februarie 2016
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement