Traditii culinare grecesti !

Home « Tendințe « Bucătăriile Lumii
Musacaua este intalnita in toate zonele mediteranene si balcanice, dar in Grecia este considerata mancare nationala. Contine vinete, carne tocata, piure de rosii, ceapa, usturoi, condimente precum scortisoara sau ienibaharul, cartofi si un topping de branza si bechamel.
Grecii sunt maestrii ai carnii pe gratar sau la rotisor. Fast food-ul preferat al grecilor este souvlaki, atat in varianta gyros (rulat in pita), cat si pe frigare, servit alaturi de rosii, ceapa si mult tzatziki. 
La taverne, indreptati-va atentia catre carnea de miel, de porc sau chiar de ied.
Desi vom fi tentati sa consumam foarte multa carne, trebuie sa stim ca Grecia este celebra si pentru branzeturile proaspete. Intrebati in piete de branza feta tinuta in butoaie mari. Este cremoasa si delicioasa, si total diferita de ce gasim in supermarket-urile noastre!
Grecii isi iubesc si dulciurile, care sunt de multe ori bazate pe ulei de masline, miere si foietaj. Puteti opta pentru baclavaua clasica sau pentru galaktoboureko, umpluta la mijloc cu o crema delicioasa! 
Grecilor nu le place sa fie singuri si prefera sa serveasca masa alaturi de oaspeti sau prieteni.
De aceea, ei spun ca o bautura trebuie sa fie insotita intotdeauna de alimente iar produsele alimentare trebuie sa fie intotdeauna consumate alaturi de prieteni.
Mancarea greceasca "urmareste" sezoanele.
Gospodinele pur si simplu nu gatesc anumite legume daca nu este sezonul lor. Anumite preparate se consuma numai la ocazii speciale, Magiritas, o supa din miel si tarta cu oua si lamai, se consuma doar de sarbatoarea Good Saturday, porcul de Craciun si Anul Nou, iar pestele la mesele solemne de dupa o inmormantare.
Pranzul si cina  sunt cele mai importante mese ale zilei. Micul dejun este format doar dintr-o ceasca de cafea, acompaniata de o prajitura.
Grecii cultiva masline de milenii intregi. Legenda spune ca primul maslin a fost adus in Grecia de zeita Atena. Astazi, maslinele sunt nelipsite de pe mesele grecilor, iar uleiul facut din acestea este folosit in majoritatea mancarurilor. De asemenea, nu uitati ca multe taverne isi fac propriile uleiuri, deci nu ar fi rau sa le incercati!
 
sursa foto: pinterest
 
 
Publicat in: august 2017
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement