Alimente delicioase de prin lume adunate

Home « Tendințe « Delicatese

În unele ţări, cele mai reci şi dulci feluri de mâncare sunt considerate cele mai bune alimente pentru vară, fiind cel mai bun mod de a combate căldura.

Kulfi

Probabil, fanii gelato şi a tuturor îngheţatelor cremoase vor adora kulfi, o îngheţată tradiţională indiană care se topeşte încet la căldura de pe subcontinentul indian. Kulfi tinde să fie mai cremoasă şi mai densă decât sortimentele de îngheţată occidentale, cu arome de trandafir şi mango, şi servit în matkas (vase de lut mici).

 

Elote

Este versiunea mexicană de porumb cu un număr mult mai mare de calorii decât alte feluri, dar cu un gust irezistibil care face ca orice surplus de kilograme să merite.

După ce este copt la grătar, batoanele de porumb sunt unse cu brânză sau maioneză, iar apoi sunt presărate cu praf de chili şi suc de lămâie.

Naeng meteo

Această supă cu tăieţei coreeni reci sunt serviţi cu cuburi de gheaţă pentru a menţine vasul rece în timp ce mănânci.

Fideaua Chewy este amestecată cu felii de castravete, pere, ou fiert sau carne de vită şi scufundată în bulion cu gheaţă (pentru un amestec picant) şi dantelat cu ulei de muştar.

 

Gazpacho

Această supă de roşii rece cu crutoane îşi are originile în Andaluzia, Spania.

În mod tradiţional, roşiile sunt pisate într-un mojar până capătă o consistenţă cremoasă, apoi se pisează şi castraveţi, ardei gras, ceapă şi usturoi. Se asezonează cu ulei de măsline, oţet şi crutoane.

Vichyssoise

Vichyssoise este o supă elegantă, rece făcută din cartofi, praz, smântână şi supă de pui.

Dotată cu o frumoasă culoare gălbuie şi o consistenţă datorată de smântână, Vichyssoise este servită la o temperatură rece, pentru că se păstrează gustul şi-o face răcoritoare.

Deşi reţetele franceze cu supe similare au făcut înconjurul lumii de secole, bucătarul Louis DIAT spune că el a inventat primul numele de "vichyssoise", în 1917.

Acarajé şi vatapá

Aceste două alimente sunt reprezentative Braziliei. Vin din regiunile de nord-est ale ţării, în cazul în care bucătăria este influenţată de cultura africană.

Boabele de mazăre sunt zdrobite şi modelate ca o minge, apoi prăjite şi introduse într-o bază de pâine, peste care se pune vatapá, un amestec cremos de creveţi, arahide şi lapte de cocos.

Salată thailandeză

Salata thailandeză combină sosul de peşte sărat, sucul de lămâie, ardeiul iute şi prospeţimea fructelor de papaya necoapte. Toate ingredientele sunt pisate într-un mojar pentru a forma "antidotul" perfect împotriva caniculei de afară.

Practic fără grăsimi, această salată este favorita thailandezilor care vor să piardă în greutate.

Pui coreean prăjit

Un aliment la modă în Coreea de Sud, care este faimos în toată lumea, este puiul prăjit, un aliment crocant potrivit vremei calde.

Coreenii s-au perfecţionat în a prăji bucăţile de pui subţiri, cărora nu le îndepărtează de tot pieliţa grasă, ceea ce îl face să fie delicios şi suculent.

Merge de minune cu o bere rece sau soju şi murături.

Bun Cha

De departe favoritele verii, carnea la grătar şi salata se potrivesc de minune în acest fel de mâncare.

Explozia de arome provine din omniprezenţa sosului vietnamez, din extractul de peşte, zahăr, chili, suc de lămâie şi usturoi.

Halo-halo

Numele acestui desert filipinez înseamnă "amestec", că doar asta şi e - un amestec de ingrediente dulci şi pline de culoare.

Acesta poate include orice, de la fasole îndulcite şi năut la fructe conservate şi îngheţată cu aromă de mango, nucă de cocos sau alte fructe de sezon.

Spam Musubi

O felie de spam din orez prăjită pe partea de sus şi învelită în sushi este unul dintre alimentele perfecte pentru vară, pentru că aminteşte de plajele din Hawaii, fiind alimentul fantezie pentru sezonul de vară.

 

"Îngheţată de bumbac" cu gheaţă

Cunoscut sub numele de "îngheţată de bumbac" în chineză, acest desert taiwanez a devenit popular în Asia de Est în ultimii ani.

În loc de gheaţă zdrobită simplu, această versiune se face cu lapte condensat congelat, dat printr-un aparat special care îl transformă în foi subţiri de lapte alb uşor îngheţate.

Affogato

Affogato înseamnă "înecat" în italiană, iar pe noi chiar nu ne-ar deranja să ne scufundăm în acest desert italian.

O lingură de îngheţată de vanilie este pusă într-o ceaşcă, apoi este turnat peste espresso fierbinte. Rezultatul este un vârtej frumos de îngheţată semi-solidă cu dungi de cafea.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: sbs.com.au

Publicat in: august 2013
Etichete pentru acest articol: alimente dulci, deserturi, gastronomie, retete culinare
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement