Cum se prepara lava cake?

Home « Tendințe « Delicatese

Potrivit Marthei Stewart, un guru al gastronomiei, lava cake este unul dintre cele mai delicioase deserturi care se topeşte în gură încă de la prima muşcătură!

Prăjitura cu ciocolată topită sau "brioşa lavă" este un desert popular, care combină elementele unei prăjituri cu ciocolată şi un sufleu. Este denumită "lava cake", pentru că, la exterior, arată ca o brioşă, iar când este degustată, din interiorul ei curge ciocolată fierbinte.

De-a lungul timpului, autenticitatea ei a fost dezbătută atât de americani, cât şi de francezi, aceştia din urmă susţinând că prăjitura există în Franţa dinainte ca bucătarul american Jean-Georges Vongerichten să declare că a inventat prăjitura cu ciocolată topită în New York City, în 1987.

Lava cake şi-a câştigat faima datorită consistenţei neobişnuite a blatului, tare la exterior şi moale în interior. De regulă, prăjitura "lavă" se face fără făină sau cu foarte puţină, iar ingredientele de bază sunt untul, zahărul, ciocolata şi ouăle.

La prima vedete poate părea un desert complicat, însă, odată ce te-ai apucat de prepararea lui, vei constata că nu trebuie să fii chef ca să-ţi iasă reţeta. Lava cake se poate umple atât cu cremă de ciocolată, cât şi cu sosuri de fructe sau fructe simple, după preferinţe.

 

Cum se prepară?
 

Ai nevoie de: 250 g unt; 180 g ciocolată neagră; 4 ouă; 1/4 ceaşcă de făină; 1/2 ceaşcă de zahăr pudră

Într-o crăticioară pune ciocolata ruptă bucăţi şi untul, amestecă-le până când ingredientele se topesc şi se combină. Unge cu unt câte forme de prăjiturele vrei şi presară-le cu făină. Separat, bate ouăle şi zahărul cu ajutorul unui mixer, cam 10 minute, până obţii o cremă groasă şi consistentă. Adaugă ciocolata topită, apoi făina, treptat. Răstoarnă crema în forme şi bag-o la frigider pentru 1 oră.

Între timp, încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius, lasă-l să se încălzească bine, apoi pune prăjiturelele la copt, timp de 15 minute.

La final, după ce le-ai scos din cuptor, lasă-le să se răcească câteva minute, apoi răstoarnă-le pe o farfurie, decorează-le cu zahăr pudră, cacao sau frişcă şi serveşte-le calde. Ţi se vor topi în gură!!!

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: desert, dulciuri, gastronomie, lava cake, retete culinare
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement