Fructul - Degetele lui Buddha, descopera fructul - Degetele lui Buddha, afla la ce este folositor si incerca si reteta noastra cu acest fruct.


Fructul - Degetele lui Buddha

Home « Tendințe « Delicatese

Degetele lui Buddha

Este cunoscut și sub denumirea de Bushukan (în Japonia) sau Fingered Citron, datorită înrudirii cu familia citricelor. Fructul este originar din India de Nord-Est și China, fiind prețuit de secole întregi de aceste populații. Este un fruct foarte aromat, fiind folosit mai ales pentru parfumarea camerelor și a hainelor, de către chinezi și japonezi, deoarece parfumul durează până la două săptămâni de la aplicare. De asemenea, fructul poate fi dăruit sub formă de ofrandă în templele buddhiste. Potrivit tradiției, fructele oferite trebuie să aibă “degetele” strânse, simbolizând actul rugăciunii. Degetele lui Budha au coaja groasă și foarte puțin miez, nu au semințe și nu sunt suculente. În bucătăria occidentală sunt apreciate mai ales pentru coaja lor, putând fi cu ușurință confiată. Deoarece măduva albă din interiorul fructelor nu este amară, ca în cazul altor citrice, poate fi folosită ca adaos la salată sau ca și garnitură la preparatele gătite, precum peștele.


Pentru reteta noastra "Salata cu mentă și degetele lui Budha ", avem nevoie de:   


- 2 căni cu pepene galben, tăiat cubulețe

- ½ cană cu degetele lui Budha, tăiate mărunt

- ½ cană cu căpșuni, curățate

- ½ cană cu mentă tocată

- sare și piper

Amesteci toate ingredientele într-un bol și le lași să stea liniștite aproape 15 minute înainte de a servi salata. O servești la temperatura camerei.

Timp de preparare: 30 de minute

Calorii: 228
    
 

Gabi- Ionela Ciucă

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement