Racoreste-te cu cele mai delicioase deserturi de vara

Home « Tendințe « Delicatese

Vara este perioada prielnică pentru a te încărca cu multe fructe şi legume, adevărate surse de proteine, enzime, vitamine (A, E, K şi C), potasiu, vitamine din complexul B, inclusiv acid folic, fibre, cupru, magneziu, fier şi acizi graşi omega-3.

 

Tot în acest sezon te poţi răcori fie cu sucuri naturale, fie cu deserturi cu fructe proaspete absolut demenţiale!

Iată ce-ţi poţi prepara ca să te simţi energică şi fresh în fiecare zi:

Tartă cu avocado şi ciocolată

 

Ingrediente (pentru blat):
1 cană de nuci
1 cană de curmale
pudr
ă de cacao
puţină sare

Pentru cremă:
1 avocado copt
miere de albine
pudră de cacao

Mod de preparare: Mixează nucile şi praful de cacao în robotul de bucătărie, după care adaugă curmalele şi mixează în continuare compoziţia.

Dă-o preţ de câteva minute la cuptor, cât să capete o crustă şi să se închege, apoi pune această compoziţie pe-o farfurie şi preseaz-o astfel încât să rezulte un blat de tort.

În paralel, mixează avocado, mierea de albine şi cacaoa, apoi toarnă crema rezultată peste blat.

La final, ornează tarta cu fructele tale preferate sau aşază-le în strat generos între blat şi cremă.

 

Tartă cu fructe
 

Ingrediente
1 blat de tartă
100 g sirop de zahăr
800 g îngheţată de fructe
căpşuni
2 caise
1 piersică
3 prune
3 felii de ananas
1 măr verde
1 păhărel de rom

Mod de preparare: Aşază blatul de tartă pe un platou şi însiropează-l cu siropul format din zahăr şi rom, după care umple-l uniform cu îngheţată de fructe sau vanilie.

Blatul astfel pregătit pune-l la congelator până în momentul servirii.

Între timp pregăteşte fructele: curăţă merele de căsuţa de samburi şi taie-le cubuleţe sau felii subţiri. La fel procedează şi cu restul fructelor (dacă sunt proaspete, le îndepărtezi sâmburii sau coaja, iar dacă sunt din compot, le scurgi de zeamă, după care fructele le tai bucăţele sau felii subţiri).

 

Exact în momentul servirii ornezi tarta cu ele, pe care le distribui frumos pe toată suprafaţa prăjiturii.

Negresă cu caise

 

Ingrediente:
4 caise, pisate cu furculiţa
230 g ciocolată neagră, topită
100 g ciocolată neagră, mărunţită
1 ceaşcă cu zahăr
2 ouă
1 plic de zahăr vanilat
3/4 cană cu făină
1/4 cană cu pudră de cacao
1/2 linguriţă cu praf de copt
1/2 linguriţă cu sare
2 linguri ulei

Pentru glazură:
zeama de la o portocală
2 căni şi jumătate de zahăr pudră
1 plic de zahăr vanilat

Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.

În paralel, într-un bol amestecă caisele cu ciocolata topită, apoi adaugă zahărul, ouăle, vanilia şi omogenizează bine. Toarnă şi făina, cacaoa, praful de copt şi sarea, pe care le amesteci doar cât să se omogenizeze puţin. Mai adaugă uleiul vegetal şi bucăţile de ciocolată, pe urmă toarnă compoziţia în tava de copt tapetată cu hârtie de copt.

Bagă negresa la cuptor preţ de jumătate de oră, apoi las-o să se răcească suficient.

Cât este la cuptor negresa, începe să faci glazura: Amestecă cu mixerul zeama de portocală, uleiul şi câte puţin din zahărul pudră până când capătă o consistenţă cremoasă.

Budincă din ananas

Ingrediente:
1 ananas copt
3-4 linguri pudră de cacao
3 linguri miere de albine
1 lingură unt de arahide

Mod de preparare: Amestecă miezul de ananas cu pudra de cacao, mierea de albine şi untul de arahide într-un blender până devin cremoase.

Toarnă budinca în pahare stil cupe şi bagă-le la frigider cât să se întărească.

Îngheţată cu zmeur
ă şi banană

Ingrediente:
1 banan
ă bine coaptă
200 g zmeură
2 ceşti cu iaurt natural
1/2 cană cu lapte
1 plic zahăr vanilat
puţină sare
puţină miere de albine

Mod de preparare: Pune în blenderul tău banana, zmeura, iaurtul natural, laptele, zahărul vanilat, sarea şi mierea de albine, amestecă-le bine, până vezi că s-a format o cremă.

Pune-o într-un recipient care să reziste îngheţului şi bagă crema la congelator, fără să uiţi să amesteci din jumătate în jumătate de oră câte puţin ca să ai o îngheţată cremoasă.

 

La final, scoate îngheţata, amestecă din nou crema şi introdu-o în forme speciale pentru îngheţată, apoi bagă la congelator să se întărească bine.


Poftă bună!

 

 

 

Irina B.

sursa foto: enjoydessert.blogspot.com

 

Publicat in: august 2013
Etichete pentru acest articol: dulce, dulciuri, gastronomie, inghetata, retete de vara
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement