Reteta dulce: Strudel cu pere si nuci

Home « Tendințe « Delicatese

Deserturile sunt reţete culinare delicioase, adorate de toată lumea, inclusiv de mine!

 

Întotdeauna, un ştrudel cu orice fel de umplutură m-a cucerit, nefăcând excepţie nici acesta cu pere.

 

Aluatul pufos, aromele romului, parfumul perelor alcătuiesc desertul de vis!

 

                                             

                                                 Ștrudel cu pere şi nuci

Ingrediente:

Aluat:

350 g făină

200 g unt

100 g zahăr

4 lingurițe praf de copt

1 ou

1 praf sare

1 vârf de cuțit cardamom măcinat

1 vârf de cuțit ghimbir măcinat

1 vârf de cuțit cuișoare măcinate

1 fiolă esență de rom

Umplutură:

200 g pere

200 g nuci măcinate

150 g zahăr

100 g unt

30 g zahăr pudră

1 ou

4 linguri rom
 

Mod de preparare:

1. Încingem cuptorul la 180° C, ungem cu unt sau margarină o formă de chec.
 

2. Pentu prepararea aluatului: amestecăm într-un castron făina împreună cu praful de copt, facem o gropiță la mijloc, așezăm înăuntru oul, sarea, mirodeniile și esența de rom. Turnăm deasupra zahărul și adăugăm bucățele de unt rece.
strudel

3. Frământăm rapid aluatul, apoi întindem pe planșeta cu făină o foaie pătrată (30×30 cm) de aluat.
 

4. Pentru prepararea umpluturii: amestecăm nucile cu zahăr, ou și rom; așezăm umplutura pe foaia de aluat, peste punem piureul de pere, rulăm pe lung și așezăm în formă.
 

5. Coacem ştrudelul cca 1 oră. În prealabil, topim untul, pentru ca atunci când scoatem prăjitura din cuptor, după ce am lăsat-o să se răcească puțin, am desprins-o din formă și am răsturnat-o pe un platou, să o ungem cu unt. După ce untul este absorbit, pudrăm prăjitura cu zahăr.

 

Poftă bună!

 

sursă imagini: broweyedbaker.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: desert, gastronomie, retete culinare, retete prajituri, strudel
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement