Retete de post umplute cu fructe de sezon

Home « Tendințe « Delicatese

Fie că îţi plac să le mănânci singură sau împreună cu cei dragi, aceste reţete dulci de post sunt perfecte pentru zilele de toamnă!


Chiar dacă nu au ingrediente "de dulce", reţetele de post sunt la fel de bune, dacă nu şi mai bune decât restul dulciurilor care au multă compoziţie (au tendinţa să fie greţoase).

Negresă, eclere, brioşe sau prăjituri, toate sunt de post şi toate se prepară rapid şi uşor. Şi unde mai pui că sunt umplute cu fructe de sezon, yummy!

Haide să preparăm împreună:

Prăjitură de post cu gem şi nucă

Ingrediente: 350 g făină; 200 g margarină; 100 g zahăr; 100 g nucă măcinată; 10 g praf de copt; 1 borcan gem de prune; 1 linguriţă sare

Mod de preparare: Într-un castron cernem făina cu praful de copt, adăugăm sarea, zahărul şi amestecăm până se omogenizează toate ingredientele. Adăugăm margarina peste făină, apoi frământăm până obţinem un aluat sfărâmicios.

Două treimi din aluat le punem într-o tavă unsă cu margarină şi presăm bine cu palma. Ungem aluatul cu gem şi presărăm nucă măcinată. După care punem restul de aluat deasupra şi băgăm la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-40 minute.

Negresă de post

Ingrediente: 3 căni cu făină; 1 1/2 cană cu zahăr; 1 1/2 cană cu apă; 100 g stafide; 100g nucă măcinată; 5 lg zahăr; 4 lg ulei; 3 lg cacao; 3 lg apă; 1 linguriţă rom; 1 praf copt; 1 zahăr vanilat; 1 lg margarină; câteva picături esenţă de rom
glazura: topping de ciocolată neagră

Mod de preparare: Punem într-un vas cele 3 căni de făină, apoi zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, cacaua şi esenţa de rom. Amestecăm bine, după care adăugăm uleiul + apa (la final, pentru a evita formarea cocoloaşelor). În compoziţia preparată turnăm stafidele şi nuca, apoi o punem într-o tavă tapetată cu margarină şi făină. O băgăm la cuptor preţ de 20-25 de minute. După ce scoatem negresa din cuptor, o glazurăm cu topping de ciocolată neagră şi o lăsăm să se răcească.

Brioşe de post cu fructe de pădure

Ingrediente: 250 g făină; 200 g fructe de pădure; 100 g zahăr; 100 ml ulei; 2-3 lg apă; 2-3 lg zahăr pudră; 2 plicuri zahăr vanilat; coaja şi sucul de la 2 portocale; o linguriţă rasă praf de copt;
frişcă vegetală, bucăţi de ciocolată neagră; topping de ciocolată.
 

Mod de preparare: Amestecăm zahărul, apa, uleiul, coaja şi sucul de portocale până vedem că s-a topit zahărul. Separat, într-un vas, cernem făina şi praful de copt, apoi turnăm compoziţia lichidă şi amestecăm bine cu telul, ca să nu rămână cocoloaşe.

Umplem fiecare formă de brioşe 3/4, iar deasupra compoziţiei aşezăm bucăţi de fructe de pădure (ele se vor lăsa pe fundul formei). Băgăm brioşele la cuptor 20 de minute, apoi le lăsăm să se răcească în formă (aşa se scot mai uşor). Le ornăm cu fri
şcă vegetală, bucăţi de ciocolată neagră şi cu topping de ciocolată.

Eclere de post umplute cu gem de gutui

Ingrediente: 400 ml apă minerală pentru cremă; 200 g făină albă; 150 g margarină; 120 ml apă; 5 lg zahăr; esenţă de vanilie; 1 plic zahăr pudră; 1 plic budincă de vanilie; 1 lg făină pentru cremă; 1 borcan de mărime medie cu gem de gutui; topping de ciocolată neagră

Mod de preparare: Într-o cratiţă, pe foc, punem margarina şi-o lăsăm să se topească, apoi adăugăm apa şi la primul clocot punem toată făina. Amestecăm bine, după care punem din aluat în forme alungite şi rotunde (anume pentru eclere), tapetate cu foaie de copt. Băgăm tava cu formele de eclere la cuptor, la foc mijlociu, până capătă o culoare rumenă, adică aproximativ 35 de minute.

Pentru cremă: Punem apa minerală la foc cu 3 linguri de zahăr, iar când începe să fiarbă punem budinca şi făina. Amestecăm bine până se îngroaşă şi adăugăm esenţa. Scoatem formele de eclere din cuptor, le tăiem pe jumătate şi le umplem cu cremă şi gem de gutui. Pe deasupra le ornăm din nou cu puţină cremă şi cu topping de ciocolată neagră.

Poftă bună!

 

 

Irina B.

sursa foto: goodfon.com

 

Publicat in: septembrie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, negresa de post, retete de post, retete dulciuri
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement