Salvia si propietatile sale miraculoase

Home « Tendințe « Delicatese
Salvia este una din plantele care nu ar trebui să lipsească din casa românilor. Ca orice altă plantă cu proprietăți benefice asupra organismului și salvia se poate găsi sub formă de diferite preparate sau se poate prepara în casă.  Salvia conține un complex de vitamine, printre care enumerăm vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc și sodiu, fiind un adevărat izvor de substanțe folositoare organismului.
Așadar, salvia este un remediu nelipsit fiind considerată un detoxifiant excelent pentru organism și, de asemenea, trateaza diferite infecții, este un tonic nervos, psihic, cu capacități de reîntinerire. Ceaiul de salvie are numeroase beneficii asupra organismului uman, așadar vindecă rănile, ameliorează durerile de gât, afecțiuni ale gurii, reduce transpirația excesivă, îmbunătățește memoria, reduce durerile articulare, tratează afecțiuni ale ficatului și rinichilor, stimulează scalpul, etc.
Salvia tratează și previne o serie de afecțiuni, iar consumată în cantități normale, nu provoacă efecte adverse. Oțetul de salvie, pe de altă parte este folosit ca un elixir pentru sistemul nervos și digestiv. Mai mult, aceasta poate fi folosită pentru tratarea rănilor ce se vindecă greu, prin aplicarea de cataplasme cu salvie. Astfel și romanii considerau plantă sacră, considerând-o regină a plantelor cu proprietăți tămăduitoare, dar și cu efecte de protecție magică.
Ceaiul de salvie este considerat ca fiind un remediu pentru sistemul nervos, digestiv şi a sănătăţii pielii şi a părului. Întăreşte inima, nervii, reglează circulaţia sângelui, previne şi tratează diabetul. De asemenea, vă puteţi clăti pe faţă cu ceai de salvie dacă aveţi acnee şi ten seboreic. 
Diferite tipuri de cancer precum cancerul de colon, de sân pot fi tratate cu ajutorul infuziei de salvie, în cure de câte trei luni, câte trei căni pe zi. De asemenea, ceaiul de salvie este excelent și pentru oprirea lactației.
Frunzele salviei sunt folosite pentru asezonarea diverselor preparate, având un gust amărui și aromat, picant. De asemenea, salvia este întrebuințată și pentru a da savoare salatelor, gustărilor sau pentru ornare.
Uleiul de salvie este și un excelent remediu pentru păr, așadar combate căderea părului, reduce procesul de albire, nuanțează culoarea părului.
xtern, se poate fi folosit ca şi gargară pentru tratarea abceselor dentare, a aftelor, a amigdalelor umflate, a durerilor în gât şi a stomatitelor. 
Pulberea de salvie se obţine într-o manieră extrem de simplă, prin măcinarea fină a plantei uscate cu ajutorul râşniţei de cafea. Apoi, se ţine în borcane închise ermetic, de sticlă, în locuri reci şi întunecoase, vreme de câteva săptămâni. Pulberea se administrează de trei ori pe zi, câte o jumătate de linguriţă.
Tinctura de salvie se obţine prin macerarea a 20 de linguri de pulbere, peste care se adaugă jumătate de litru de alcool alimentar de 70 de grade şi se lasă două săptămâni într-un borcan închis ermetic, la loc călduros. Apoi se filtrează şi se toarnă în sticle mici închise la culoare. Se ia câte o lingură diluată în ceai sau apă, de trei-patru ori pe zi pentru a echilibra sistemul nervos, hormonal, pentru a stimula memoria şi activitatea cerebrală.
Uleiul de salvie creşte rezistenţa şi imunitatea organismului, reglează activitatea tiroidei, stimulează pofta de mâncare, calmează durerile de cap şi de stomac. Combate cu succes transpiraţia, vindecă iritaţiile, eczemele şi infecţiile cutanate şi ajută la îndepărtarea celulitei. 
Uleiul de salvie este şi un excelent remediu pentru păr, aşadar combate căderea părului, reduce procesul de albire, nuanţează culoarea părului. 
De asemenea, îmbunătăţeşte memoria, circulaţia sângelui la nivel cerebral, combate infecţiile, microbii, tratează gastrita. Previne formarea celulelor canceroase, reduce dependenţa de tutun şi de alcool, vindecă dermatitele şi tratează ciupiturile de insecte şi dismenoreea.
 
sursa foto: pinterest
 
 
Publicat in: martie 2017
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement