Zabaglione cu zmeura si vanilie

Home « Tendințe « Delicatese

Zabaglione este un desert ca nimeni altul. Este cremos, cu o textură bogată, luminoasă.

Ingrediente: 1 cană vin Marsala; 1 cană zahăr; 1 baton de vanilie; 1 duzină de gălbenuşuri de ou; 1 cană smântână; 2 1/2 căni vişine sau Amaretto de vişine; 5 ceşti zmeură

Mod de preparare: Într-o cratiţă mică, la foc mediu, amestecă Marsala cu zahărul şi seminţele de vanilie, până în punctul de fierbere. Dă cratiţa deoparte.

Între timp, pune o cratiţă medie cu apă la foc mic. Umple un bol mare cu apă cu gheaţă. Într-un castron mare de oţel inoxidabil, amestecă sau bate gălbenuşurile la viteză mică pentru a le sparge.Treptat, adaugă amestecul fierbinte de Marsala şi bate până se omogenizează.

Aşază vasul deasupra apei care fierbe. Bate amestecul de gălbenuş de ou până când este cald şi spumos, aproximativ 10 minute, apoi pune vasul în baia de apă cu gheaţă şi lasă, amestecând zabaglione ocazional, până se răceşte. Acoperă şi bagă la frigider pentru aproximativ 1 oră, până este bine răcit.

Într-un alt castron mare de inox, "biciuieşte" crema pentru a forma vârfuri ferme. Adaugă frişca în zabaglione rece. Toarnă vişine în boluri, apoi zabaglione, garniseşte cu zmeură şi serveşte.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: kitchendaily.com
 

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, mancare, retete culinare, zabaglione
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement