Ai auzit de mierea de Manuka?

Home « Tendințe « Inedit

Destul de puţin cunoscută în România, mierea de Manuka este produsă de albine din nectarul florilor unor arbori din Australia şi Noua Zeelandă. Are o culoare brună, aromă distinctă, puternică şi miros caracteristic, de plantă lemnoasă.

Este recunoscută ca fiind cel mai puternic antibiotic natural din lume care distruge microorganisme bacteriene precum E. Coli, ulcer de stomac, infecţii de spital şi ajută la curăţarea rănilor şi combaterea infecţiilor.

Este denumită miere de Manuka, deoarece arborele pitic care creşte în Noua Zeelandă şi în Australia se numeşte Manuka (Leptospermum Scoparium). În Australia mai este cunoscut şi ca "arborele de ceai", datorită utilizării frunzelor la obţinerea unui ceai delicios. Preparatele făcute din coaja arborelui Manuka sunt considerate sedative, iar frunzele strivite sunt folosite pentru a produce un ulei antiseptic. Fiertură din coajă este folosită pentru gargară şi pentru spălarea ochilor (în cazul durerilor de ochi), iar crusta seminţei de Manuka este folosită uneori pentru pansarea rănilor.

Arborele Manuka atinge 2-3 m înălţime, întâlnindu-se cazuri de până la aproape 15 m. Este un arbore mereu verde, cu frunze dense şi mici, cu flori albe sau roz, cu 5 petale.

Numeroase studii au arătat că mierea de Manuka este mult mai eficientă decât mierea obişnuită. Cea de Manuka combate problemele sistemului digestiv (indigestie, dureri de stomac, ulcere, gastrite, ulcer duodenal, Sindromul Colonului Iritabil), răcelile, durerile de gât, problemele gingivale, simptomele de gripă, virozele etc.

Chiar la Universitatea de Tehnologie din Sydney au foste realizate experimente cu miere de Manuka, miere de Kanuka (din flori de Kunzea ericoides, o specie înrudită, care creşte tot în Noua Zeelandă şi Australia) şi miere de trifoi, pentru a afla care dintre ele este mai eficientă în distrugerea bacteriilor ce infectează rănile cronice la nivelul pielii. Şi s-a dovedit că mierea de Manuka este "sănătate curată", o adevărată "bombă" cu vitamine şi minerale.

Tot în cadrul experimentului, s-a descoperit că mierea de Manuka mai are o proprietate esenţială: împiedică bacteriile să devină rezistente la antibiotice, o însuşire de cea mai mare importanţă în lupta cu germenii patogeni.

Există şi creme tratament pe bază de miere de Manuka care sunt deosebit de eficiente în tratarea problemelor de piele. Vindecă, reface şi hidratează pielea uscată, crăpată şi deteriorată, intensificând regenerarea naturală a celulelor, dându-i un aspect mai tânăr şi mai moale.

În România, mierea de Manuka se poate găsi numai în magazinele online: Miere Manuka Import Nouă Zeelenda sau Miere Manuka.

 

 

Irina B.

sursa foto: ecolibrary.org
 

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, miere, miere de albine, miere de Manuka
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement