Aloe vera, planta minune !

Home « Tendințe « Inedit
Aloe vera este una din plantele minune ale lumii, proprietatile sale fiind foarte bine cunoscute inca de acum aproape 4000 de ani.
Aloe vera este cunoscuta drept planta minune datorita proprietatilor sale majore asupra sanatatii: de vindecare, reintinerire sau analgezice. 
Diversele proprietati antimicotice ale ligninelor, saponinelor, si acizilor crizofanic si cinamic, impreuna cu cele stimulante si intaritoare colagenice ale acemananului fac ca planta de aloe sa fie utilizata pentru ampla gama de tulburari ale pielii.
Aloe vera este planta supusa, chiar si in momentul de fata, multor cercetari in vederea determinarii efectelor plantei asupra bolilor acute si grave, precum cancerul , SIDA si tuberculoza Ar inseamna un mare castig pentru medicina daca aceasta planta ar putea contribui cu succes la tratarea acestor boli.
Planta de aloe bogata In vitaminele A, E, C, In seleniu si magneziu este planta antioxidanta prin excelenta, si un ajutor valid care Intareste tesutul retinei si circulatia sa, reducand In mod considerabil riscurile degeneratiilor In special a celor patologice deja existente, tipice miopiilor ridicate.
Unul dintre beneficiile unui tratament cu Aloe vera, se datoreaza polizaharidelor existente in compozitia plantei, ce imbunatatesc considerabil munca sistemului digestiv, previn sau vindeca unele infectii, dar si amelioreaza starile de disconfort cauzate de ulcer, de un colon iritat sau de boala Crohn.
 
In publicatii ale Academiei Europene de Dermatologie din 1995, anumiti cercetatori declarau ca printre variatele proprietati posedate de planta de aloe se numara si cea de inhibare a scuamelor de psoriazis, fiind util atat in interventie externa cat si interna.
Sucul de aloe contine diverse substante si caracteristica particulara care iI fac util in impiedicarea caderii parului: poseda un pH egal cu 6, usor acid si foarte apropiat de cel al pielii, care este in jur de 5.5. In acest fel, creste puterea sa penetranta si ansamblul de nutrienti revitalizeaza bulbul pilieric, intarindu-l si alimentandu-i din nou cresterea.
Aloe vera are proprietate pe cat de ciudata pe atat de interesanta si necesara organismului uman: ea ajuta vitamina C, E si alti antioxidanti sa fie asimilati mai bine si sa ajute corpul datorita faptului ca oxigeneaza foarte bine sangele si ii imbunatateste calitatea.
Sunt multe sugestiile care provin de la inteleapta traditie populara egipteana, de la cea greco-romana si orientala, multe sfaturi sunt luate din traditia rusa, plantele Aloe arborescens si Aloe saponaria fiind foarte raspandite in stepele aride din fosta Uniune Sovietica.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: mai 2017
Etichete pentru acest articol: aloe vera, planta minune, vitamine
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement