Armand de Brignac, sampania numarul 1 in lume

Home « Tendințe « Inedit

Armand de Brignac este numele unui brand de şampanie produs de Champagne Cattier, vândut în sticle metalice opace şi având ca simbol un as de inimă neagră (reprezentat pe sticlă). Brandul este deţinut de New York Brands, în parteneriat cu Cattier şi a fost introdus pe piaţa şampaniilor exclusiviste la sfârşitul anului 2006.

Gustul acestei şampanii este complex şi plin de substanţă, proaspăt şi viu, cu accente florale uşoare. Aromele sale fructate se integrează perfect cu nuanţele subtile dulci, iar textura este delicios de cremoasă şi densă.

 

Originalul "de Brignac" a fost înregistrat de familia Cattier la sfârşitul anilor 1940 şi începutul anilor '50. Acesta a fost ales la acel moment de capul familiei (doamna Cattier) după ce a citit un roman al cărui personaj era numit "de Brignac". Iniţial, brandul a fost inactiv, numele nu i-a fost folosit zeci de ani, dar a fost "reînviat" pentru un nou tip de şampanie în 2006.

Brandul a câştigat primul vizibilitate la nivel mondial datorită domeniului muzical, prin piesa lui Jay-Z, "Arată-mi ce poţi", care a debutat la sfârşitul lunii octombrie 2006. În videoclip, Jay-Z a prezentat o sticlă de aur distinctiv într-o servietă de argint.

În decurs de 8 ani, Armand de Brignac a reuşit să devină şampania numărul 1 în lume în urma degustării pe nevăzute a peste 1000 de branduri, iar renumiţi critici şi celebrităţi, printre care José Peñín, au apreciat Armand de Brignac la 98/100 puncte, record care îl plasează în fruntea celor mai exclusiviste sortimente de şampanii.

În prezent, şampania Armand de Brignac este produsă de familia Cattier, formată din Jean-Jacques Cattier, fiul acestuia şi alte 8 persoane. "De la culesul strugurilor până a ajunge în pahar, procesul de producere a şampaniei noastre este unul elaborat, folosind metode tradiţionale de muncă manuală intensivă. Şampania se maturează într-o secţiune împrejmuită a pivniţei considerată una dintre cele mai adânci din Champagne".

 

 

Irina B.

sursa foto: urban-drinks.co.uk

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: Armand de Brignac, champagne, sampanie, vin
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement