Ce putem realiza din aluat?

Home « Tendințe « Inedit

Moş Crăciun din aluat? Om de zăpadă comestibil? Sună mai mult decât delicios, nu? Pe lângă designul inedit, cele două preparate vor fi pe placul celor mici, care nu vor sta locului până nu le vor mânca.

Moş Crăciun

Ingrediente: 80 g zahăr; 50 g unt; 25 g drojdie; 100 ml lapte; 1 ou; făină cât cuprinde; un ou pentru uns; câteva stafide; esenţă de vanilie

Mod de preparare: Punem la fiert untul, zahărul, esenţa şi laptele, însă fără să fiarbă. Adăugăm şi oul bătut, amestecăm bine, mai apoi adăugăm drojdia, amestecând până la dizolvarea acesteia. Turnăm în ploaie făină şi amestecăm cu lingura, apoi cu mâna, până când obţinem un aluat moale şi lipicios. În acest moment punem aluatul într-un vas, îl acoperim şi-l lăsăm la căldură, pentru aproximativ 1 oră.

Împărţim aluatul în trei părţi egale; luăm prima bucată din care facem baza pe care construim moşul şi o modelăm astfel încât să avem o grosime de aproximativ 0.5 mm. Luăm a doua bucată de aluat (pentru barbă) şi-o modelăm, tăind fâşii pentru a face "firele" din barbă. Luăm cu grijă barba, o aşezăm pe baza de aluat şi "încreţim" firele tăiate subţiri cu cuţitul bine ascuţit. Din a treia bucată de aluat modelăm şi mustaţa, încreţind firele, după care o aşezăm pe baza de aluat. Adăugăm ochii şi gura din stafide, apoi pliem vârful aluatului. Adăugăm moţul şi marginea căciulii, iar la final, ungem moşul cu oul bătut, îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi băgăm tava în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute.

Om de zăpadă

În cazul în care ne-a mai rămas aluat, îl putem folosi pentru a prepara un om de zăpadă delicios. Modelăm un om de zăpadă, lipind elementele unele de altele cu puţin ou bătut sau chiar cu apă. Tăiem cu ajutorul unor forme cercuri de dimensiuni diferite, modelăm o matură şi o pălărie, apoi îi facem gură, nas, ochi şi nasturi din stafide. Îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l băgăm în cuptor cam 20 de minute.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

 

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: dulciuri, gastronomie, masa de Craciun, Mos Craciun, om de zapada
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement