Cea mai mare cantitate de sare provine de la paine

Home « Tendințe « Inedit

Cea mai mare cantitate de sare provine de la paine, carnea procesata, alimentele murate si sarea adaugata in timpul prepararii produselor alimentare si la masa.

 

In Marea Britanie si SUA adolescentii consuma zaharuri pana la 16 ori peste limita recomandata, sustin cercetatorii.

Doar zaharul pe care il gasim in fructe si legume nu este daunator pentru sanatate. Consumul de fructe si legume este sigur benefic.

“Reducerea consumului de zaharuri adaugate prin limitarea alimentelor procesate, de catre societate ar fi o solutie benefica”, au declarat autotorii de la Mid America de la Institutul Inimii din Kansas City, Missouri.

Tot ei mai avertizeaza ca: “ Dovada este clara, chiar si in doze moderate de zahar adaugat pentru perioade scurte poate provoca daune substantiale sanatatii.”

Name

Profesorul de medicina cariovasculara Francesco Cappuccio, de la Universitatea din Warwick a spus ca consumul prea mare de zahar poate contribui “substantial” la bolile cardiovasculare. El a mai avertizat ca punerea accentului numai pe reducerea consumului de zahar si ingorarea consumului de sare, este “necinstit”.

“Spre deosebire de zahar, sarea nu este un nutrient, ci un produs chimic adaugat la alimente in timp evolutiv recent. Corpurile noastre nu au nevoie de mai mult de o zecime de sare pe care o consuman in prezent.”

El a avertizat ca nu este nici o dovada care sa vina in sprijinul afirmatiilor autorilor care sustin ca prin scaderea nivelului de sare din alimentele procesate ar putea declansa o crestere a consumului de amidon si zaharuri.

“Acesta schimbarea a atentiei de la sare la zahar este inutila din punct de vedere stiintifica si neacceptata, iar acesta imi aminteste de o tactica bine pusa la punct, folosita de catre industrie si pseudostiinta pentru a distrage atentia publicului.”

De asemenea el a mai adaugat: “Trebuie sa oprim acest argumet fals de a reduce una din cele doua. Ambele trebuie reduse daca dorim sa atingem obiectivele ONU de a reduce numarul de boli cardiovasculare de 25% pana in 2025.”

Publicat in: decembrie 2014
Etichete pentru acest articol: fructe si legume, zahar sanatos
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement