Cele mai exclusiviste cocktailuri din lume

Home « Tendințe « Inedit

Cocktailurile sunt nelipsite de la orice petrecere, fie că este vorba despre un eveniment cu mare fast, fie despre tradiţionala petrecere de după nuntă.

 

Şi pentru că e vară, căldură mare şi multe grade în termometre, ce poate fi mai răcoros ca un cocktail fresh?

Pentru unii dintre noi, chiar nu există grad de comparaţie! De ce spun asta? Pentru că sunt dispuşi să plătească mici averi ca să-şi satisfacă poftele în materie de cocktailuri. Şi nu sunt orice fel de cocktailuri, ci unele exclusiviste, pe care barmanii le creează în diverse colţuri ale lumii, preparate cu ajutorul unor ingrediente speciale, care uneori nici măcar nu sunt comestibile.

Cât de exclusiviste sunt aceste băuturi-bijuterii ne dăm seama şi singuri, mai ales dacă ne referim la preţuri, de altfel, cu multe zerouri!

Un exemplu concret este cocktailul
"Martini on The Rock", de 10.000 $, care, aşa cum îi spune şi numele, rupe gura târgului. Servit într-un pahar în care a fost aşezat un diamant superb, se numără printre cele mai scumpe cocktailuri din lume, ce se poate servi doar la Algonquin Hotel din New York.

 

Partea interesantă abia acum vine: pentru a comanda un astfel de cocktail, doritorii trebuie să se adreseze bijutierului hotelului din SUA cu trei zile înainte, pentru ca diamantul să sosească în timp util şi să fie aşezat cu delicateţe în paharul lor.

Pentru suma de 9.000 $, restaurantul Piano Bar din Londra îi răsfaţă pe toţi doritorii de senzaţii tari cu un cocktail ce include coniacul de lux Remy Martin Louis XII, care costă circa 2.000 $ / sticla, şampania Heidsieck Vintage 2001, trei picături de bitter şi un cub de gheaţă.

 

Preţul total al mixului inedit poate ajunge la 9.000 $, în funcţie de piatra preţioasă pe care barmanul o va alege pentru a completa cocktailul, cel mai utilizat diamant fiind de 0.6 carate.

La fel de exclusivist este şi cel preparat de unul dintre cei mai cunoscuţi barmani din lume, Salvatore Calabrese: cocktailul "Salvatore’s Legacy", băutură pentru care pofticioşii trebuie să scoată din buzunar 6800 de euro numai pentru un singur pahar.

 

Un picuţ mai "ieftin" este cocktailul "27.321", denumire dată de preţul băuturii, care costă fix 27.321 dirhami (aproximativ 4.660 euro) şi care poate fi servit cum altfel dacă nu într-un loc la fel de exclusivist: hotelul Burj Al Arab, din Dubai.

Este o variantă old-fashioned, realizată cu whisky Macallan vechi de 55 de ani, gheaţă obţinută din apa provenind de la aceeaşi distilerie, zahăr parfumat cu fructul pasiunii şi un "dried fruit bitter" special. Se serveşte într-un pahar de cristal Baccarat, gravat cu aur de 18 carate şi personalizat cu emblema hotelului.

Ultimul pe listă, dar nu cel din urmă, este cocktailul "Platinum Passion", a cărui preţ sare de 1.000 de euro.

Preparat pe baza luxosului coniac L’Esprit de Courvoisier, acest cocktail va delecta orice consumator cu notele sale light de sirop din Fructul Pasiunii, miere sălbatică, trestie de zahăr şi fructe de pădure, asezonate cu un strop de lămâie proaspătă.

 

Alt ingredient important din acest mix este şampania Ruinart, care completează aroma cocktailului servit într-un pahar ornamentat cu o orhidee care pluteşte la suprafaţa lichidului.

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

 

 

 

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: baruri, bauturi racoritoare, cocktail, cocktails, cocktailuri
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement