Haloween, sarbatoare de origine celtica

Home « Tendințe « Inedit
In ultimii ani, a patruns in Romania sarbatoare care nu-si are originea pe meleagurile noastre, si anume Halloween-ul.  
Halloween este sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Halloween este sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, care s-a raspandit in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii.
Cu ocazia acestei sarbatori, copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje si colinda pe la case intreband 'Trick or Treat' ('Pacaleala sau dulciuri?'), ca amenintare ca, daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca farsa. 
In primul rand trebuie sa se intereseze ce inseamna aceasta sarbatoare si in al doilea rand, oamenii sunt liberi sa faca alegeri ce sa sarbatoreasca si cum. Aceasta sarbatoare am privit- si eu la inceput cu circumspectie, dar dupa un timp mi-am dat seama ca pentru copii le prinde bine sa lucreze sau sa poarte costume sau masti acelea mai hidoase, pentru ca in felul acesta isi depasesc temerile si fricile firesti.
 
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: octombrie 2015
Etichete pentru acest articol: halloween, obiceiuri, traditii, origini
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement