Povestea biscuitilor Oreo

Home « Tendințe « Inedit

În redactia noastră s-a discutat despre biscuiţi: care sunt cei mai buni, mai delicioşi, mai cremoşi, de ce unii au formă rotundă, iar alţii pătrată, dreptunghialară şi lista poate continua...

 

Am căzut de comun acord, prin vot, că biscuiţii Oreo ne-a cucerit instantaneu încă de la primul "contact" cu ei, în 2010, când au fost lansaţi în România.

 

La desemnarea celui mai bun biscuite a contribuit şi celebra reclamă în care o micuţă domnişoară îşi învaţă tatăl cum să servească biscuiţii Oreo într-un mod cu totul special.

 

Dacă tot am desemnat marele câştigător, m-am gândit să scriu un articol despre biscuiţii Oreo.

 

Pentru început, de când există pe piaţă?

 

În 1912, Nabisco (National Biscuit Company) din Chelsea dorea să scornească un nou produs, care să se ridice la nivelul succesului prăjiturilor Animal (Barnum). S-a născut astfel o idee simplă: o prajiturică-sandwich, realizată din doi biscuiţi de cacao şi o umplutură de cremă.
 

De ce numele de Oreo?

 

Originea cuvântului "oreo" este incertă, zvonurile asociindu-i denumirea cu faptul că, iniţial, ambalajul biscuiţilor era în mare parte auriu, fiind o derivare a echivalentului în franceză, respectiv "or".

 

În lume, biscuiţii Oreo se găsesc sub diverse arome, precum cea de pastă de arahide, mentă, lămâie, ceai verde (în China şi Japonia), cu conţinut redus de grăsimi, existând chiar şi variante ce au o dimensiune diferită a biscuitului (mini, normal şi dublu) şi, nu în ultimul rând, variante în funcţie de cantitatea de cremă conţinută.

 

De la lansarea produsului Oreo, s-au vândut peste 491 miliarde de biscuiţi şi în fiecare an generează vânzări globale de 1,5 miliarde dolari.

 

Cum să nu fie desemnat "biscuitul biscuiţilor" şi în redacţia noastră?

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: foodandwine.com

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: biscuiti cu crema, biscuiti Oreo, dulciuri, gastronomie, Oreo
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement