Sam Adams Utopias, una dintre cele mai rare beri din lume

Home « Tendințe « Inedit

Este rară, scumpă, cu un gust subtil de caramel, zahăr ars, prune şi vanilie, este necarbogazoasă şi poate fi servită la temperatura camerei. Conţinutul de alcool este de 25%, iar preţul este de 190 $. Sigur n-ai ghicit că despre berea Sam Adams Utopias este vorba.

Considerată de mulţi o utopie ("Utopias"), acest sortiment de bere este atât de apreciat, încât specialiştii au venit cu ideea de a se crea o nouă categorie de încadrare a berilor, respectiv beri extreme, căci Sam Adams Utopias pare ireală!

Berea Sam Adams Utopias potoleşte setea din anul 1984, când Jim Koch (creatorul a peste 30 de tipuri de bere şi cunoscut ca fiind producătorul celei mai scumpe beri din lume) a fondat compania Samuel Adams. Şi uite aşa, acest sortiment de bere a început să uimească pe toată lumea, datorită aromelor unice şi conţinutului mare de alcool.

Ambiţios din fire, Jim Koch a introdus pe piaţa americană de băuturi primul lot de bere Samuel Adams Utopias cu o aromă specială care nu s-a mai întâlnit vreodată la o bere până atunci. Se întâmpla în 2002. 10 ani mai târziu, ca urmare a aniversării Samuel Adams Utopias, Jim Koch a sărbătorit cum altfel dacă nu cu bere produsă în ediţie limitată (doar 15000 de sticle de 750 ml), mai apropiată la gust şi aromă de un cognac.

Concentraţia mare de alcool (25 %) i se datorează unei drojdii speciale care, spre deosebire de o drojdie normală, produce mai mult de 10 % alcool.

 

 

Irina B.

sursa foto werd.com

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: bere, bere neagra, pret, Sam Adams Utopias
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement