Sfaturi naturale pentru ingrijirea pielii uscate

Home « Tendințe « Inedit

În sezonul rece, tenul şi mâinile sunt afectate cel mai mult, din cauza că
temperaturile joase, vântul sau umidititatea redusă cauzează uscarea pielii, care duce în timp la un aspect neplăcut. Ce este de făcut în acest caz? Din fericire, există numeroase remedii şi trucuri naturale, de care este bine să ţinem cont:

 

Hidratarea este literă de lege! Chiar dacă nu mai sunt temperaturi ridicate, organismul are în continuare nevoie de o hidratare corespunzătoare. Bineînţeles că nu o să putem bea 4-5 litri de apă pe zi, aşa cum facem vara, însă 2 litri sunt suficienţi pentru a avea o piele "fresh".

Pe lângă apă, fructele şi legumele au un mare rol în elasticitatea pielii. De aceea, un consum ridicat de fructe şi legume ne va hidrata, ne va vitaminiza şi energiza. Alimentele bogate în vitaminele A, C, D şi E, dar şi în acizi graşi omega 3 sunt esenţiale atât pentru organism, cât şi pentru piele.

Un ten strălucitor şi o piele de catifea se obţin şi cu aplicarea acelor creme bogate în grăsimi şi ceramide, dimineaţa sau seara (după demachiere). De asemenea, la fel de indicate sunt cremele care conţin glicerină şi săruri hialuronice sau cremele pe bază de aloe vera şi muşeţel. În plus, cremele cu unt de shea sunt leacul minunat împotriva pielii uscate, pentru că au rol emoliant şi hidratant.

Dacă ne place să ne dăm pielea cu ulei, atunci cel de argan, de jojoba, de cocos şi cel de migdale ne reglează nivelul de sebum şi ajută la regenerarea celulelor din piele (sunt foarte bune mai ales după baie, când se absorb cel mai bine).

Remedii naturale pentru pielea uscată găsim şi în propria bucătărie, unde avem la îndemână castraveţi, lămâi, miere, iaurt, ulei de măsline sau albuş de ou. Aceste măşti au rolul de a curăţa şi hidrata pielea tenului, dându-i o luminozitate aparte. Ne putem face o mască din castravete dat prin blender şi aplicat câteva minute pe faţă sau o mască din albuş de ou şi miere.

În orice perioadă a anului, cu precădere în sezonul rece, pielea uscată trebuie exfoliată delicat, pentru a îndepărta celulele moarte, responsabile de aculumarea de toxine. Este recomandat să alegem produse exfoliante delicate, cu granule fine, care să nu rănească pielea.

Cu toate că ne plac duşurile fierbinţi, în sezonul rece nu trebuie să abuzăm de acest răsfăţ, ne usucă pielea şi mai mult! Neindicate sunt şi săpunurile sau detergenţii puternici, deoarece îndepărtează stratul de uleiuri naturale ale pielii şi favorizează uscarea acesteia.

 

 

Irina B.

sursa foto: goodfon.com
 

Publicat in: octombrie 2013
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement