Toamna este necesara o cura cu Aloe Vera

Home « Tendințe « Inedit

Aloe Vera este o plantă de-a dreptul incredibilă, cu aşa de multe proprietăţi, încât zici că divinitatea şi-a vărsat tot harul în ea! Este o plantă suculentă, ce face parte din familia Liliaceae, din aceeaşi familie cu usturoiul şi ceapa.
 

Aloe Vera conţine peste 200 de componente active, inclusiv vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, polizaharide şi acizi graşi. De aceea, nu este de mirare că este folosită pentru o gamă largă de remedii. Cea mai mare parte din frunzele de Aloe este umplută cu o substanţă de tip "gel" care are aproximativ 99% apă.

Aloe conţine multe vitamine, inclusiv A, C, E, acid folic, vitaminele B1, B2, B3, B6, dar şi vitamina B12, fiind printre puţinele plante care conţin această vitamină. De asemenea, în compoziţia plantei se găsesc nu mai puţin de 20 de minerale (calciu, magneziu, zinc, crom, seleniu, sodiu, fier, potasiu, cupru, mangan etc).

Pe lângă vitamine şi minerale, Aloe Vera are un conţinut ridicat de aminoacizi şi acizi graşi. Există aproximativ 22 de aminoacizi care sunt necesari pentru funcţionarea organismului uman şi se spune că 8 dintre aceştia sunt esenţiali. Iar Aloe Vera are până la 18-20 aminoacizi, inclusiv cei 8 aminoacizi esenţiali.

Aloe Vera include, de asemenea, o gamă impresionantă de acizi graşi. Aloe conţine cei mai benefici acizi graşi care reduc grăsimile din sânge, dar şi simptomele de alergii şi indigestie.

Mai ales primăvara şi toamna, când organismul uman se confruntă cu asteniile, o cură cu Aloe Vera creşte abilitatea naturală a organismului de a se adapta la schimbările externe ale vremii. Se crede că planta echilibrează sistemul imunitar al organismului, stimulează mecanismele de apărare şi de adaptare ale organismului în faţa oscilaţiilor de temperatură, dar şi în faţa depresiilor. Acest lucru permite o capacitate sporită de a face faţă stresului (stres fizic, emoţional şi de mediu, cum ar fi poluarea).

Pentru că un tract digestiv care funcţionează corect este una dintre cheile fundamentale ale unui organism sănătos, Aloe Vera este un fel de panaceu care calmează şi curăţă tractul digestiv, ajutând la îmbunătăţirea digestiei. Mai mult, Aloe Vera ajută la reducerea cantităţii de bacterii neprietenoase din intestine şi contribuie la păstrarea unui echilibru sănătos al florei intestinale.

Aloe Vera detoxifică organismul, pentru că substanţa gelatinoasă se aseamănă cu algele marine. Se ştie că un consum ridicat de alimente vegetale gelatinoase ajută la absorbţia toxinelor şi la eliminarea lor prin colon, datorită acestor geluri care trec prin tractul intestinal.

Numeroase studii au demonstrat faptul că sucul de Aloe Vera multiplică foarte mult transportul de oxigen şi capacitatea de difuzie a celulelor roşii din sânge. Iar prin reglarea tensiunii arteriale, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi scăderea colesterolului, sucul de Aloe ajută la scăderea riscului de boli cardiovasculare.

Datorită proprietăţilor de vindecare ale pielii, Aloe Vera este unul dintre compuşii primari utilizaţi în industria cosmetică. Aloe acţionează ca un analgezic care contribuie la ameliorarea durerii.

Aloe acţionează ca o cremă hidratantă pentru tenul gras şi uscat, iar pentru bărbaţi, gelul de Aloe Vera poate fi folosit pentru a trata micile tăieturi provocate de ras.

Aloe Vera face pielea catifelată şi strălucitoare, fiind foarte uşor absorbită până în straturile profunde ale dermei. Aceasta reuşeşte să pătrundă în nu mai puţin de şapte straturi ale pielii! Pe lângă toate astea, îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii, ceea ce face ca pielea să devină mai fină şi mai catifelată, dar şi împiedică îmbătrânirea pielii, datorită existenţei vitaminei E şi vitaminei C.

Loţiune tonică cu Aloe Vera pentru pielea grasă

 

Tăiem o frunză de Aloe, înmuiem un tampon în gelul din interiorul frunzei şi tamponăm pielea feţei şi a gâtului cu el. Recomandat este să folosim această loţiune zilnic pentru împrospătarea tenului şi eliminarea excesului de grăsime.

Gelul de Aloe Vera proaspăt stors îl putem păstra şi în borcănaşe micuţe, în frigider, dacă îl combinăm cu zeamă de lămâie în proporţie de 1:2 sau dacă îl conservăm. Pentru aceasta, amestecăm sucul de Aloe Vera cu spirt medicinal în proporţie de 8:2 şi îl păstrăm în frigider, la o temperatură nu mai mare de 15 grade.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: mindbodygreen.com

 

Publicat in: septembrie 2013
Etichete pentru acest articol: Aloe Vera, cura cu Aloe Vera, gel de Aloe Vera, suc de Aloe Vera
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement