De ce a devenit Hitler vegetarian?

Home « Tendințe « Legende

Cunoscut ca unul dintre cei mai cruzi dictatori de-a lungul timpului, întruchiparea răului pentru mulți, dat fiind numărul crimelor comise la ordinul său, Adolf Hitler a fost liderul mișcării naziste care a dus o politică de pregătire și de declanșare a celui de-al Doilea Război Mondial, precum și de punere în aplicare a unui plan naționalist și eugenist de exterminare în masă a evreilor din Europa.

 

  Hitler era cunoscut pentru umorul său bine dezvoltat, era un vegetarian declarat și pictor amator, existând chiar o teorie conform căreia el ar fi dezvoltat un astfel de comportament crud tocmai pentru că a eșuat ca artist.

 

   De-a lungul timpului au circulat tot felul de zvonuri referitoare la viața controversatului dictator, chiar legate și de  preferințele sale alimentare. Se spune că Hitler avea o mare pasiune pentru dulciuri și consuma zilnic un kilogram de ciocolată, iar la o ceașcă de ceai punea câte 7 lingurițe de zahăr.

 

   Conform unor stenograme, traduse de Hugh Trevor-Roper, ale unor conversații ce au avut loc între Hitler și prietenii lui apropiați, reiese că dictatorul era un vegetarian convins: „Sunt vegetarian, să mă mai scutească cu carnea lor!”. Ba mai mult, după părerea lui, extinderea dietelor vegetariene în Germania avea să constituie o autentică revoluţie, iar lumea viitorului va fi vegetariană: „Un singur lucru pot să-l spun consumatorilor de carne: în viitor toți vor deveni vegetarieni!”, declara dictatorul în timpul unor conversații cordiale cu cei apropiați.

 

   Hitler era un pioner al stilului de viață vegetarian. El încerca, cu fiecare ocazie, să prezinte copiilor și soldaților săi, care sunt beneficiile consumului de fructe și legume asupra organismului.

 

De ce a devenit Hitler vegetarian?

 

   Hitler practica vegetarianismul încă din 1924. În timpul monologurile sale din timpul deserturilor, el povestea că a devenit vegetarian pentru că transpira îngrozitor după ce consuma carne și se vedea obligat să bea mult, iar în momentul în care a devenit vegetarian îi era de ajuns o sorbitură de apă din când în când.

 

  Totuși circulă mitul cum că dictatorul ar fi renunțat, de fapt, la carne după ce a participat la autopsia unei fete care s-a sinucis din cauza insistenței cu care Hitler o urmărea. El ar fi fost profund afectat de moartea fetei și nu a acceptat să mai mănânce carne, scrie socyberty.com.

 

   Hitler era convins că vegetarianismul este de fapt înclinația naturală a ființei omenești, iar consumul de carne  ar fi fost împotriva firii omeneşti. El era susținătorul teoriei lui Richard Wagner (1813-1883), compozitor celebru și om de cultură german, care susținea că toți oamenii erau la început vegetarieni și trăiau fericiți și inocenți pe vârful culmilor asiatice până când au vânat primul animal ce ar fi identificat ca fiind păcatul originar. De atunci, setea de sânge a pus stăpânire pe specia umană și au urmat numai războaie și asasinate.

 

   Hitler justifica natura vegetariană a oamenilor prin argumentul că, atunci când i se dă unui copil să aleagă între o bucată de carne și un măr, instinctiv el va alege întotdeauna mărul.

  Dictatorul a rămas profund impresionat când a aflat că armata romană, condusă de Iulius Cezar, avea o dietă bazată aproape exclusiv pe fructe şi cereale, consumând carne doar în vremuri de lipsă.

 

  În opinia lui, nici vikingii n-ar fi putut duce la bun sfârşit expediţiile lor legendare dacă ar fi depins de o dietă carnivoră, deoarece nu cunoşteau nicio metodă de conservare a cărnii.

  Hitler era convins că, în trecut omul trăia mai mult şi că problemele au început să apară când s-a făcut trecerea de la consumul de alimente crude la alimentele preparate. El bănuia că distrugând bacteriile din alimente prin intermediul căldurii se reducea rezistenţa imunitară a individului şi credea că apariția cancerului s-ar putea datora consumului de alimente gătite.

Marina Plopeanu

Sursă foto: www.bbc.co.uk

 

 

 

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement