Degustă cea mai scumpă cafea.

Home « Tendințe « Legende

Cele mai scumpe mărci de cafea din lume

Există în lume și cafele exclusiviste, pe care și le permit doar cei cu dare de mână:

“St Helena” este una dintre cele mai scumpe cafele, jumătate de kilogram costând 80 de dolari.  Marca este produsă dintr-un soi de boabe cultivat exclusiv pe insula cu același nume, din Atlanticul de Sud.

În topul celor mai scumpe sortimente de cafea este și “La Esmeralda”. Pentru 100 de dolari/500 de grame, puteți achiziţiona o cafea cu gust intens produsă la Esmeralda Jaramillo, o plantaţie situată în munţii din Vestul statului Panama.

Cea mai scumpă cafea din lume este Kopi Luwac, al cărei preț variază între 115 și 590 de dolari, pentru jumătate de kilogram. “Kopi” înseamnă cafea în Indonezia, iar “Luwac” este un mamifer care se hrănește cu cele mai coapte și aromate fructe de cafea. Animalul nu poate însă digera bobul de cafea, astfel că îl elimină intact, pentru a fi ulterior cules de lucrătorii de pe plantație. Procesul de fabricație este destul de complicat, acest tip de cafea fiind, de altfel, și cel mai rar sortiment din lume. Anual se produc doar câteva tone, în România, 150 de grame din acest sortiment de cafea costând în jur de 400 de lei.

Ce nu știai despre cafea

- În fiecare zi, în lume, se consumă aproximativ 1.7 miliarde de căni cu cafea, dintre care 35% sunt consumate doar de americani.

- Aparatul de espresso a fost inventat în 1901, în Italia, de Luigi Bezzera, pe baza unei schițe de design francez care data din 1822. În 1732, Johan Sebastian Bach scria o cantată satirică despre dependența de cafea, iar 38 de ani mai târziu apărea prima reclamă pentru cafea într-un ziar american.

- În anul 1700 dependența de cafea era considerată o problemă de ordin social.

- Date recente arată că pe locul doi în ierarhia celor mai tranzacționate mărfuri se află cafeaua, pe primul loc fiind în continuare clasat petrolul.

- Oare care este motivul pentru care oamenii consumă cafea și devin dependenți de ea? Bărbații ar spune că îi ajută să își îndeplinească sarcinile de la locul de muncă, în timp ce femeile ar răspunde că este cea mai simplă metodă de relaxare.

 

Gabi- ionela Ciucă

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement