Record mondial cu gust de ciocolată - VIDEO

Home « Tendințe « Legende

Cu o înălțime de peste opt metri din care se revarsă valuri de ciocolată delicioasă, fântâna de la hotelul Bellagio din Las Vegas a devenit cea mai mare fântână de ciocolată din lume.

Impresionanta construcţie este formată dintr-o serie de cascade micuțe din care curg valuri-valuri de ciocolată albă, neagră, dar și cu lapte.

 

Aproape o tonă de ciocolată topită și gustoasă circulă prin această inginerie minunată, proiectată de către cofetarul Jean Philippe Maury. Construcția a fost realizată de angajaţii unei patiserii din Las Vegas, care au muncit preţ de doi ani la ea.

fantana de ciocolata3.jpg

Din păcate fântâna, care a intrat în 2011 în Cartea Recordurilor, este protejată de un perete de sticlă, astfel încât nu nimeni nu poate să guste din ea, oricât de tentat ar fi.

 

Fântâna de ciocolata a devenit un veritabil punct de atracție ce oferă o identitate specială locului.

 

Prin aromele de ciocolată delicioasă raspandite în aer, prin culoare și unduire cremoasă, fântâna de ciocolată oferă tuturor, continuu, un inedit spectacol de ciocolată.

 

 

Istoria ciocolatei

 

În urmă cu mai bine de 2000 de ani, în pădurile tropicale din continentul american a fost descoperit arborele care avea să schimbe istoria: arborele de cacao.

Arborele are pastăi care conțin semințe ce sunt procesate pentru a obține pudra de cacao ce este folosită în producerea ciocolatei.

Încă din 250-900 I.H, maiașii foloseau arbori de cacao. Ei recoltau, fermentau, prajeau și măcinau semințele de cacao pentru a le transforma într-o pastă.

 

Această pastă era amestecată cu apă, ardei iuți și făină de porumb pentru a crea o bautură spumoasă și condimentată, de ciocolată.

Populația maiașă putea să bea ciocolată doar la ocazii, fiind folosită doar de către regi. În schimb, în cultura Aztecă, doar preoții, militarii decorați, conducătorii și comercianții foarte înstăriți aveau dreptul să utilizeze această licoare regală.

În ambele culturi, boabele de cacao erau oferite de către marii preoți drept ofrande pentru zei, iar în timpul ceremoniilor religioase era servită băutura de ciocolată.

 

De la băutură iute și amară la cel mai iubit produs din lume

 

Odată cu Revoluția Industrială, procesul de producere al ciocolatei a suferit schimbări majore. Au fost inventate mașini industriale pentru măcinat boabele de cacao și pentru crearea amestecului de ciocolată ce a făcut ca acest produs să nu mai fie consumat doar în stare lichidă, ci și în cea solidă, sub formă de tablete.

 

Deși au de-a lungul timpului au fost inventate fel de fel de mașinării care ajută la producerea ciocolatei, se folosesc exact aceleași proceduri ca acum 2000 de ani. Boabele de cacao sunt recoltate, fermentate, uscate, curățate și măcinate, acțiuni desfășurate în mare parte manual.

În prezent, ciocolata este produsă în milioane de forme și sortimente. Ceea ce a început prin a fi o băutură iute și amară folosită în procesiuni religioase a ajuns cel mai iubit produs dulce din lume.

 

Marina Plopeanu
 

 


 

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Tendințe

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement