Aroma zilei/ Cacao

Home « Tendințe « Noutăți
Arborele de cacao produce nişte seminţe care, după uscare, se macină sub formă de pulbere, materie  prima pentru fabricarea ciocolatei şi nu numai.
 
Cacaua este un produs de export important în numeroase ţări în curs de dezvoltare. Este materia prima principală pentru obţinerea de ciocolată. Denumirea de cacao provine din limba aztecă, cacahuatl, denumire care a fost preluată de spanioli
 
În Puerto Escondido,descoperirile arheologice au găsit vase cu teobromină ce datează din anii 1100 i.Hr., substanţa fiind un extract din seminţe de cacao care se folosea la producerea unor băuturi alcoolice. Aztecii cunosc arborele de cacao, considerat sfânt, din secolul XIV. Din fructele de cacao fermentate, amestecate cu apă, porumb, vanilie şi piper, aztecii preparau pe atunci o băutură alcoolică.
 
Producţia mondială anuală de cacao a crescut de la 1,5 milioane de tone în 1960 la 3,5 milioane de tone în 2007.În sezonul 2010-2011 au fost produse 4,3 milioane de tone de cacao.
 
Cacao însă, nu este doar ingredientul de baza din care se produce ciocolată ci şi un izvor de sănătate întotdeauna la îndemână. Această previne bolile cardiovasculare şi cancerul.
 
Antioxidanţii care luptă împotriva radicalilor liberi, au calitatea de a menţine tenul tânăr şi strălucitor, în ciuda trecerii anilor, întărind astfel sistemul imunitar şi mărind rezistenţa organismului de la boli uşoare până la cancer.
Beneficiile pe care le are pentru sănătate pudra de cacao şi boabele de cacao sunt certe. Vorbim despre cacao neprelucrată, despre pudra  de cacao dar şi despre pudra integrală de cacao, din care nu au fost extrase grăsimile. Şi asta pentru că anumite grăsimi din boabele de cacao sunt cele care aduc cele mai mari beneficii.
 
Din păcate beneficiile pe care le aduce pudra de cacao nu înseamnă că putem mânca oricâtă ciocolată vrem. Există însă şi ciocolată benefică, care păstrează cele mai multe din beneficiile din pudra de cacao, dar aceasta este exclusiv cea neagră, fără adausuri de grăsimi făcută din cacao integrală.
 
4 proprietăţi ale pudrei de cacao pentru poftă de viaţă
 
-Cacao, izvor de flavonoide:boabele de cacao se numără printre cele mai bogate surse de flavonoide, atât valoroase pentru proprietăţile lor puternic antioxidante, care diminuează riscul de apariţie a diabetului zaharat, a bolilor de inima sau a accidentului vascular cerebral, încetinind în acelaşi timp procesul de îmbătrânire al organismului.
 
-Cacao – proprietăţi de reglare a tensiunii arteriale: dacă suferi de hipertensiune, nu există leac mai delicios decât puţin praf de cacao amestecat cu lapte sau o bucăţică de ciocolată neagră!
 
-Cacao, pentru a-ţi păstra zâmbetul pe buze:Compuşii din cacao stimulează eliberarea de endorfină şi de serotonină, hormoni ai fericirii.
 
Cacao – proprietăţii excelente pentru pielea deteriorată: datorită conţinutului foarte mare de antioxidanţi, cacaoa este un remediu natural perfect pentru repararea pielii, iar combinată cu miere sau iaurt, poate face minuni.
 
Autor: Roxana Samfira
 
Sursă foto: doarnatural.ro
Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: aroma, cacao, beneficii
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement