Aroma zilei/ Cocos

Home « Tendințe « Noutăți

Unul dintre cele mai mari daruri ale acestei planete este nuca de cocos.Încă din cele mai vechi timpuri omul a utilizat carcasa de nuca de cocos, laptele si uleiul, care astăzi sunt recunoscute pentru numeroasele beneficii in sănatate, iar oamenii de știinta încă studiază acizi grași omega-6 , fitosteroli, electroliți, si manganul din nuca de cocos.

Nu putem să trecem cu vederea peste toate dulciurile in care nuca de cocos lasa o amprentă plecuta si fină în ceea ce privește gustul acesteia. Foietaje, creme, ciocolata, bomboane si lista poate continua, sunt delicii care în combinație cu nuca de cocos capată o savoare aparte si plină de eleganță.

Uleiul de cocos este necunoscut pe piaţa noastră, deşi a început să fie comercializat . Are un aspect lăptos. Ca orice produs susceptibil a fi folosit în bucătăria asiatică ne atrage atenția în ceea ce privește utilizarea acestuia. Din păcate, oferta disponibilă pe piaţa noastră nu este una de cea mai bună calitate. Există trei tipuri de ulei din nucă de cocos, aşa că merită să aruncaţi o privire asupra etichetei înainte de a cumpăra produsul.

Nuca de cocos este un filtru natural de apă. Pentru a ajunge în nucă, apa leviteaza in sus prin nenumarate fibre care duc la purificare până ajunge în nuca sterila.Apa pură din nuca de cocos este una dintre cele mai puternice surse de electroliți găsită in natura.

Apa de cocos este identică cu plasma din sangele uman, facand-o donatorul universal. Atunci când consumăm o băutura care este făcută din 55% apă de cocos si 45% clorofilă, avem parte de o transfuzie de sânge instantă.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale nucii de cocos il reprezinta efectul acizilor grasi cu lant mediu pentru dieta omului.

Nuca de Cocos este considerată a fi un centru de putere, de nutriție si de vindecare!

Medicina modernă a descoperit că nuca de cocos are o multitudine de beneficii nutritive, printre care:

1. Uleiul de cocos conține o combinație unică de acizi grași cu proprietăți puternic medicinale

2. Populațiile care mănâncă multă nucă de cocos, sunt unele dintre cele mai sănatoase populații din lume

3. Nuca de cocos crește consumul de energie și te ajută sa “arzi” mai multă grasime

4. Acidul lauric conținut de nuca de cocos este antibacterian, antiviral și antifungic

5. Uleiul de cocos “taie” foamea

6. Nuca de cocos îmbunătățeste nivelul colesterolului din sânge

7. Nuca de cocos protejează părul împotriva degradării, hrănește pielea și o protejează împotriva razelor solare dăunătoare

8. Uleiul de cocos te ajută să slăbești, cu predilecție din zona abdominală.

 

Reporter: Roxana Samfira:

Sursă foto: foodstory.ro

 

Publicat in: septembrie 2014
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement