Aroma zilei / Scortisoara

Home « Tendințe « Noutăți

Miros puternic și plin de personalitate si o aromă impunatoare. Majoritatea asociem scorțișoara cu aromatizarea vinului, placintelor si alte dulciuri tradiționale.

Copacul ce ne bucură cu acest condiment este veșnic verde, originar din Sri Lanka, India.Scorțișoara alimentară o regăsim sub formă de bețișoare, ce provin din scoarța uscată a copacului omonim sau sub forme de pudră obținută din măcinarea scoarței.

In Evul Mediu, scorțișoara era deja cunoscută ca unul dintre cele mai populare condimente, pentru gustul si aroma foarte prețuite la acea vreme.

Fiind cunoscută înca din antichitate, scorțișoara era folosită de către egipteni la îmbalsămare. Ea este amintită, in Biblie de catre Moise care recomanda folosirea acesteia, in scrierile lui Herodot și a fost folosită de catre Nero la înmormântarea soției sale, Poppae.

Noi cunoaștem scorțișoara ca fiind unul dintre cele mai populare condimente însă puțini cunosc utilizările terapeutice ale acesteia.

Să fie oare scorțișoara mai mult decât o puterică aromă? Da, pentru că in compoziția acesteia se află antioxidanți. Aceste substanțe luptă împotriva cancerului. Dar pe lângă acestea, scorțișoara conține minerale – fier, magneziu, calciu dar și fibre. Acestea previn afectarea celulelor colonului si elimină simptomele de sindrom de intestin iritabil.

Extractul de scortisoara ar putea ajuta la prevenirea sau chiar la vindecarea bolii Alzheimer!

Universitatea din Tel Aviv, Israel, a realizat lun studiu care aratată că extractul de scorțișoară a reușit să inhibe crearea unor substanțe ce par sa aibe un efect nefast asupra neuronilor Cercetatorii israelieni au declarat că ca extractul de scorțișoară ar putea corecta inclusiv defecte locomotorii si duce spre o posibilă îmbunătățire a stării pacienților bolnavi de Alzheimer.

Va urma: Menta.

 

Reporter: Roxana Samfira

Sursa foto: http://femeiasecolului21.ro/

 

Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: scortisoara, aroma, eatermagazine, miros
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement