Ce mănâncă un sportiv calificat la JO 2012 în timpul Ramadanului

Home « Tendințe « Noutăți

Cum a reușit un sportiv musulman, calificat la Jocurile Olimpice de la Londra, să scape de Ramadan.

Un sportiv britanic trăiește o poveste parcă inspirată din filmulul Carele de Foc, realizat în 1981, ce prezentă povestea unui atlet creștin care a refuzat să participe la o cursă de viteză pentru că avea loc într-o duminică, comentează tabloidul britanic Daily Mail.

Moe Sbihi, sportiv britanic de origine musulman se află în fața unei serioase dileme morale. Moe Sbihi a fost selectat pentru echipa olimpică de canotaj a Marii Britanii, devenind primul canotor musulman calificat vreodată la Jocurile Olimpice, însă bucuria sportivului nu a durat mult deoarece cariera lui este pusă în pericol din cauza regulilor stricte impuse de religia musulmană căreia îi aparține.

Entuziasmul lui Moe Sbihi s-a transformat repede în neliniște, când și-a dat seama că perioada în care va avea loc competiția sportivă coincide cu postul Ramadanului, în care musulmanii nu au voie să bea și să mănânce între răsaritul și apusul soarelui.

 

Privarea de hrană i-ar afecta serios forța fizică și prin urmare performanța întregii echipe, însă tânărul s-a gândit să amâne perioada de post.

El a consultat un imam care l-a avertizat că pentru fiecare fiecare zi de post nerespectată, va fi obligat să țină post o lună întreagă. "Acest lucru ar fi însemnat ani de zile fără să mănânc între răsărit și apus", a povestit sportivul de 24 de ani.

 

Disperat să găsească o soluție, Moe a aflat de metoda folosită de un fotbalist marocan Badou Zaki pentru a evita postul în timp ce juca la Real Mallorca. Zaki se ducea în fiecare an în Maroc să plătească pentru mâncarea a mii de sărmani.

Moe Sbihi va adopta și el această soluție, iar pentru fiecare zi de post nerespectată va oferi 60 de porții de mâncare pentru 1.800 de oameni nevoiași din Maroc.

 

Sbihi este unul dintre cei circa 3.000 de sportivi musulmani care vor încerca să rezolve problema Ramadanului în timpul Jocurilor Olimpice. Pentru ei, organizatorii competiției vor asigura servirea unui mic dejun foarte matinal, înainte de răsăritul soarelui și a unei cine târzii, după apus.

 

Marina Plopeanu


 

 

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement