De ce este bine sa inghetam carnea de pui.

Home « Tendințe « Noutăți
Congeleaza-ti puiul pentru a evita toxiinfectiile alimentare.
Familiie ar trebui sa inghete si apoi sa dezghete puiul daca vor sa evite toxiinfectiile alimentare.
Sase din zece  pui vanduti in supermaket-uri contin bacterii care infecteaza pe an jumatate dintr-un milion de oameni.

Name

 
In jur de 100 de victime mor din cauza durerilor de stomac si varsaturilor.
Timp de decenii, oficialii au stiut ca fermele de pasari au multe bacterii, dar nu au inaintat nici o actiune.
In schimb, un oficial de la Sanatate Publica din Anglina sugereaza consumatorilor cum se pot proteja de bacteriile din carnea de pui. Acestia se pot proteja inghetand puiul si decongeland-ul inainte de  a-l gati.
 
Frieda Jorgensen spune:"Consumatprii nu ar mai fi atat de expusi acestei mase de bacterii daca ar manca pui congelat, in loc sa manance pui proaspat."
 
Prin gatire, carnea de pasare devine mai sigura, insa bacteria (boala) inca infecteaza un numar mare de oameni, costand economia britanica aproximativ 9 milioane de dolari pe an, costuri pentru sanatate dar si  pentru orele lipsite de la munca ale angajatilor, din cauza bolii provocate de aceste bacterii.
Procesul de inghetare aduce un plus de incredere in consumul carnii insuficient  gatite.
 Dr. Jorgensen  adauga: "Procesul de inghetare aduce o reducere a numarului de bacterii daunatoare din carne. Credem ca le putem reduce pana la 90% prin intreprinderea acestui proces de inghetare."
Name
Oricum, grupurile de consumatori spun despre comercianti ca ar trebui sa fie mai responsabili pentru siguranta mancarii lor.
 Agentia pentru standarde in alimente, comerciantii si producatorii de carne de pasare trebuie sa prioriteze reducerea campului der bacterii.
Industria cresterii pasarilor ar trebui sa fie  deasemenea mult mai atenta la standarde si mult mai transparenta.
Source: dailymail
 
Publicat in: noiembrie 2014
Etichete pentru acest articol: pui inghetat, sanatate, studii europene
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement