Dieta ideala pentru a arata bine de Revelion

Home « Tendințe « Noutăți

Pentru a arăta bine în rochia neagră de Revelion, o dietă cât mai variată şi echilibrată, formată din multe fructe şi legume, carne slabă, lactate degresate, pe care le putem mânca fierte, crude, la cuptor, la grătar sau rumenite în puţin ulei de măsline, ne poate salva de complexe, ne poate ajuta să slăbim într-un mod sănătos, lent.


Dieta propusă poate fi urmată 2 - 3 săptămâni:

În prima săptămână:
dimineaţa: Smoothie cu fructe de pădure şi banană (într-un blender se amestecă 300g de fructe de pădure proaspete sau decongelate, 1 banană tăiată în bucăţi mari şi 3 linguri de iaurt).

 

prânz: Piure fin de cartofi (se curăţă 3 cartofi, se taie cubuleţe de mărimi egale şi se fierbe până se înmoaie. Se scurg şi se usucă într-o tigaie non-aderentă, la foc mic, timp de 1-2 minute. Se adaugă 1 lingură de unt şi 1 lingură de lapte şi se pasează până se transformă în piure fin.

seara: Carne de vită cu dovlecei şi ardei roşii (se pune pe foc o cratiţă cu apă; când fierbe, se adaugă 80g carne de vită slabă alături de 1 cartof mijlociu, ½ dovlecel şi ½ ardei roşu, toate tăiate cubuleţe. Se lasă să fiarbă cel puţin 15 minute, până când carnea şi legumele s-au înmuiat.

 

A doua săptămână:

dimineaţa: Smoothie de mango şi banane (se curăţă 1 mango şi 1 banană şi se taie în bucăţi, apoi se pun toate ingredientele într-un blender sau într-un robot de bucătărie şi se mixează până se obţine o cremă groasă).

prânz: 1. Piure de cartofi şi ţelină (se curăţă 3 cartofi şi ½ ţelină mică, se pun ingredientele într-o oală cu apă rece pe foc mediu şi se fierbe timp de 20-30 de minute, până se înmoaie. Se scurg şi se pasează, apoi se amestecă bine cu 1 lingură de unt.
 

2. Piure de păstârnac cu carne la grătar (se taie în cubuleţe 1 păstârnac mijlociu şi se fierbe 15 minute, până se înmoaie. Se mixează apoi cu câteva linguri din apa în care a fiert).
 

seara: Pui cu orez şi praz (se spală 200 g de orez, apoi se fierbe 5 minute în 300ml de apă. Se adaugă apoi ½ piept de pui (fără piele şi os), tăiat în bucăţi mici, şi 1 praz mic, tăiat mărunt. Se fierbe amesteccul înăbuşit 20 de minute, apoi se pasează ingredientele şi se subţiază cu apă fiartă şi răcită, dacă e nevoie.)
 

A treia săptămână:
dimineaţa: Iaurt cu avocado şi banană ( se curăţă şi se feliază ½ avocado şi ½ banană, bine coapte şi se mixează într-un blender, apoi se încorporează în amestecul obţinut un iaurt natural, fără adaos de zahăr).

DIETA

 

prânz: Piure de cartofi dulci şi conopidă ( se pun la fiert 1 cartof dulce de 200g, tăiat cubuleţe, şi 120g de conopidă, se lasă la fiert 10 minute, până se înmoaie).

seara: Cod înăbuşit cu legume (se pun la fiert 1 cartof dulce, tăiat cubuleţe, şi 150g de broccoli, timp de 10 minute, până se înmoaie. Se adaugă 100g file de cod şi se lasă la fiert încă 7-8 minute. La final, se pasează legumele împreună cu peştele).

 

Între mese se poate mânca fructe uscate, iaurturi, legume, fructe.

 

sursă imagine: ninemsn.com

 

Autor: IRINA B.

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement