Dulcele care face furori in America

Home « Tendințe « Noutăți

Cu toate că dulciurile fac ca toate dietele să se ducă pe apa sâmbetei, din când în când un răsfăţ dulce merităm şi noi, nu?

 

Aşa este şi cazul newyorkezilor, care, de mai bine de-o lună, sunt înnebuniţi după un nou produs de patiserie: crogoaşa (cronut), jumate croissant, jumate gogoaşă.

Poate fi dulce, simplă, în straturi de aluat pufos de foietaj, cu umplutură sau cu glazură, prăjită în baie de ulei până devine pufoasă şi crocantă.

 

Mai mult, poate fi o gustare sau un mic-dejun, pentru care se creează cozi interminabile de la primele ore ale dimineţii în faţa patiseriei din Soho a chef-ului Dominique Ansel, cel care a inventat preparatul.

Până să ajungă la forma finală, Ansel a încercat aproximativ zece reţete diferite şi a învăţat să prăjească creaţia sa în ulei de seminţe de struguri, la o temperatură pe care nu o divulgă.

Pentru a prepara un cronut, chiar ai nevoie de o mare abilitate culinară, deoarece este nevoie de trei zile pentru a-l crea cap-coadă.

O crogoaşă e mai crocantă decât un croissant, dar mai pufoasă şi mai light decât o gogoaşă şi înseamnă mai mult decât să prăjeşti nişte foietaj în ulei. Asta pentru că e un preparat care presupune o tehnică de împăturire diferită de cea a croissantelor.

Spre disperarea celor care aşteaptă să deguste acest dulce, Ansel coace doar în jur de 200-250 de cronuts în fiecare zi.

O crogoaşă costă 5 dolari (aproximativ 17 lei), iar pentru fiecare cumpărător e o limită de maximum şase bucăţi.

 

Autor: Irina B.

Sursa foto: foxnews.com

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: crogoasa, cronut, gastronomie, retete culinare, retete dulciuri
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement