Elixirul distractiei: sampania

Home « Tendințe « Noutăți

În curând, clinchete de pahare se vor auzi în rezonanţă cu urarea de “La mulţi ani”! Şampaniile vor curge, noi toţi ne vom veseli, iar distracţia va fi în toi!

În fiecare an, un pahar de şampanie ne confirmă trecerea în anul nou cu care abia facem cunoştinţă, ne face să ne simţim bine.

Însă, câţi dintre noi ştim istoria acestei băuturi aromatizate, preferată de mulţi dintre noi şi prezentă la cumpăna dintre ani pe mesele noastre?

La sfârşitul secolului al XVII-lea, nectarul elaborat de Pierre Perignon a devenit recunoscut oficial ca fiind bun pentru sănătate, având beneficii multiple: ajuta digestia, era folosit ca remediu împotriva reumatismului, un antiseptic puternic, antidepresiv şi singurul vin care, potrivit Doamnei de Pompadour, lasă o femeie frumoasă după ce îl bea, cu o sănătate fără cusur şi mintea întreagă consumând la cină, în fiecare seară, câte o salată şi nebând nimic altceva decât vin de Champagne.

Ce este şampania?sampanie

Şampania este o băutură alcoolică, ce conţine 440 de tipuri de polifenoli, printre care şi faimosul resveratrol care permite viţei să reziste împotriva paraziţilor. Dacă polifenolii sunt în cantităţi mai mici decât în anumite vinuri roşii, efectul lor este mai puternic graţie dublei fermentări care caracterizează fabricarea şampaniei.

Polifenolii contribuie la îmbunătăţirea funcţionării vaselor sanguine şi favorizează circulaţia sângelui, scăzând tensiunea arterială şi probabilitatea formării de cheaguri.

În plus, efectele binefăcătoare ale acestui elixir sunt sporite de strălucirea şampaniei, spectacolul său contribuind la un efect euforizant, deoarece trezeşte simţurile şi plăcerea de a trăi.

surse imagini: bucurestifm.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: bauturi alcoolice, gastronomie, masa de revelion, petrecere, sampanie
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement