La inceput de toamna, americanii gusta Sufleu Magic

Home « Tendințe « Noutăți

Printre apariţiile media naţionale şi zilele de lucru de 16 de ore, chef-ul Dominique Ansel a reuşit să creeze un alt desert inovator, care pare să-i cucerească din nou pe americani: "sufleul magic".

La fel ca în cazul hibridului dintre croissant şi gogoaşă, acest desert îmbină mai multe tipuri de dulciuri într-unul singur. Magic Soufflé este un soufflé de ciocolată cu coniac Marnier, ascuns într-o brioche (nu brioşă) cu floare de portocal. Are o formă atipică, dreptunghiulară.

Odată cu introducerea sufleului magic, Ansel continuă tradiţia de a îmbina produse de panificaţie tradiţionale şi dulciuri de specialitate concepute pentru a fi consumate ca desert.

 

Şi de această dată, Ansel şi echipa sa au pus, în mod clar, mult suflet în prezentarea sufleului magic. Acesta este ambalat într-o cutie albă cu dungi roşii, evocând o cutie de popcorn. Şi fiind un produs în masă, un autocolant oferă o descriere şi detalii cu privire la ceea ce tocmai ai cumpărat: "Sufleu Magic, un sufleu de ciocolată, cu interiorul umplut cu floare de portocal şi stropit cu coniac Grand Manier; vă rugăm să-l mâncaţi acum, cât este cald, nu reîncălzit sau după ce l-aţi scos de la frigider".

Sufleul Magic se serveşte fierbinte din cuptor şi producătorii recomandă să "se rupă în două cu mâinile" decât să se taie cu un cuţit, pentru a descoperi miezul de ciocolată topit! Dacă aştepţi prea mult timp pentru că nu vrei să-l mănânci fierbinte, miezul topit se va întări şi se va transforma în tort de ciocolată.

În timp ce rupi în jumătate acest desert delicios, vei experimenta imediat unul dintre aspectele cele mai plăcute ale acestui sufleu: aroma divină de brioşă proaspăt coaptă şi ciocolată topită, plus parfumul florilor de portocal. Contrastul dintre ciocolata neagră şi oranjul aluatului din flori de portocal este extrem de satisfăcător, de asemenea. Deşi marginile sufleului magic sunt mult mai crocante, combinaţia de componente şi arome aminteşte de clătite calde sau clătite franţuzeşti cu fulgi de ciocolată neagră. Aceste caracteristici sunt cele care stau la baza unui desert care ţi se topeşte în gură la propriu.

Spre deosebire de cronut, unde întreaga procedură de copt este bine documentat
ă, în cazul sufleului magic, aproape că nu se ştie mai nimic despre modul cum se prepară. De fapt, Ansel a realizat acest sufleu în "secret", fără ca nimeni să aibă habar. Nici măcar managerul patiseriei unde lucrează Ansel, Anthony Soriano, nu a avut voie să vadă cum se face sufleul magic.

Magic Soufflé se vinde deja la Patiseria Dominique Ansel (New York), cu 7 dolari, începând cu 7 septembrie.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: newyork.seriouseats.com

Publicat in: septembrie 2013
Etichete pentru acest articol: dulciuri, gastronomie, retete desert, Sufleu Magic
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement