Mananca ananas in fiecare zi

Home « Tendințe « Noutăți

Este un fruct suculent, delicios, sănătos şi se poate prepara în multe feluri. Ghiceşti despre ce fruct e vorba? Minunatul ANANAS! Unul dintre cele mai bune lucruri despre ananas este disponibilitatea sa în magazinele alimentare pe tot parcursul anului, deşi sezonul de vârf este din martie până în luna iulie. Deoarece ananasul este uşor de preparat, ne putem bucura de el, cu puţin efort, zilnic sau săptămânal. Iată câteva motive pentru care ar trebui să includem ananasul în planul de alimentaţie de zi cu zi.

Este versatil

Sunt multe lucruri de făcut cu ananas. Putem să-l tăiem şi să-l amestecăm cu ardei jalapeno şi avocado pentru o garnitură gustoasă la peşte sau pui. Sau îl putem combina cu bucăţi de mango, felii de portocală şi kiwi pentru o salată minunată de fructe tropicale. Încearc-o, va fi una dintre salatele de fructe preferate pe tot parcursul anului.

Are gust bun

Unul dintre cele mai bune motive pentru a mânca ananas în fiecare zi îl reprezintă gustul său minunat. Ananasul este, în mod natural, dulce, suculent şi incredibil de gustos. Îl putem mânca fie crud, fie gătit. Eu, de obicei, adaug ananas la piureurile mele, în salsa, iaurt grecesc şi în salatele de fructe. Dacă nu poţi mânca ananas proaspăt, folosindu-l în piureuri va fi cea mai bună opţiune pentru tine.

Bogat în antioxidanţi

Ştim că antioxidanţii se găsesc în cele mai multe legume şi fructe, inclusiv în ananas. Este esenţial să avem o cantitate suficientă de antioxidanţi, deoarece aceştia combat radicalii liberi care joacă un rol important în bolile de inimă şi cancer. Radicalii liberi provin din toxinele mediului înconjurător şi din dietele sărace în vitamine şi minerale, deci nu-i putem evita complet. Cu toate acestea, adăugând ananas în dieta zilnică ne va da un pic de siguranţă.

Are vitamina C

Vitamina C este esenţială pentru sănătatea sistemului imunitar şi ananasul este ambalat cu această vitamină. O porţie suficientă de vitamina C ne va ajuta să ne ferim de răcelile şi virozele din timpul anului. O cană de ananas oferă toată vitamina C de care avem nevoie pentru întreaga zi.

 

Sărac în calorii

Ananasul proaspăt este foarte sărac în calorii. O cană de ananas are mai puţin de 100 de calorii. Deşi ananasul este super dulce, îl putem include în dieta noastră fără să ne facem griji cu privire la creşterea în greutate. Un plan de dietă săracă în calorii este unul dintre cele mai bune moduri de a controla creşterea în greutate, aşa că o gustare, cum este ananasul, cu puţine calorii şi grăsimi este de-a dreptul minunată! Alege ananasul ca masă de prânz sau mănâncă-l ca o gustare şi menţine-ţi greutatea sub control.

Va urma...

 

 

Irina B.

sursa foto: mccormick.com

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: ananas, gastronomie, mancare, retete culinare, salata de fructe
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement