Mâncarea raw-vegan îngrașă sau nu?

Home « Tendințe « Noutăți

Zâmbărețul bucătar Ștefan Niță de la Copacul Vieții mi-a explicat că orice exces îngrașă și că, deși foarte sănătoasă, mâncarea din restaurant conține nuci, alune și condimente care au un aport caloric destul de mare.

Pe siteul centrulcopaculvietii.ro scrie că ”își schimbă constant meniul, încât să fie cât mai accesibil tuturor, din toate punctele de vedere”.

Până acum nu au primit sugestii pentru modificarea meniului de la clienți, dar oricum meniul se modifică în funcție de sezon.

Pentru sezonul estival Copacul vieții pregătește o mulțime de surprize, combinații de culori, gusturi și arome proaspete și exotice.

Am încercat două din deserturile oferite în meniu, după ce Ștefan mi-a spus că recomandă tuturor să înceapă cu desertul, deoarece este ”foarte sățios și consistent”.

Și, într-adevăr este! Am degustat Tarta de lime cu sos de mac (17 lei) și Tort de ciocolată cu sos de ghimbir și fructe (17 lei).

Amandouă au fost excepționale, bogate în savori care parcă se luptă pentru supremație în interiorul gurii.

Ce mâncăm dacă nu ne place mâncarea raw?

Copacul vieții vă pune la dispoziție și un meniu mic dar cochet de mâncăruri gătite, intitulat: Mic meniu vegetarian trecut prin foc.

Aici găsim preparate ca: Penne cu sos roșu (23 lei), Penne cu sos alb (25 lei) sau Orez sălbatic cu legume și tofu (23 lei).

Și aceste preparate sunt fără carne sau brânză dar sunt gătite la o temperatură mai mare de 42 de grade Celsius.

Ce bem la Copacul vieții?

Eh! Aici sunt multe de spus!

Barul vă pune la dispoziție o serie de băuturi energizante, smoothies, ceaiuri și shake-uri cu diferite proprietăți antioxidante și detoxifiante.

Pentru amatorii de alcool, Copacul vieții are și o gamă variată de beri (fără gluten, cu condimente) și vinuri.

Ce am învățat?

Bucătarul Ștefan Niță a reușit să mă inițieze în acest obicei alimentar (sau stil de viață, cum îl numește el) și să îmi deschidă mintea și simțurile la surprinzătoarele gusturi ale condimentelor și alimentelor raw.

Am învățat de la el că echilibrul este secretul succesului, atât în alimentație cât și în viață.

Am părăsit restaurantul cu o ușoară dezamăgire că trebuie să mă desprind de această oază de liniște pentru a mă pierde iar în agitația vieții cotidiene.

Dar buna dispoziție și energia restaurantului le-am luat cu mine, în speranța că mă voi ”hrăni” cu ele până ce voi avea ocazia să revin!


Autor: Ioana Dogaru.

Sursă foto: Ioana Dogaru


 


 


 

Publicat in: februarie 2013
Etichete pentru acest articol: copacul vietii, raw, restaurant, vegetarian
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement