Produse bio, cu arome a la Versailles

Home « Tendințe « Noutăți

Timp de sute de ani, un mister a fost învăluit în privinţa preparatelor culinare servite regelui Ludovic al XIV-lea şi alaiului de la curtea sa. De aceea, reprezentanţii Castelului Versailles s-au gândit că n-ar fi rău să comercializeze mai multe preparate care erau gătite regelui Franţei.
 

Păstrând tradiţia de atunci, Castelul Versailles se va axa numai pe produse bio, care vor fi vândute în trei game: "Jardin Royal" pentru fructe şi legume (gemuri, conserve, dulceţuri şi compoturi), "Gourmandise de la Reine" pentru dulciurile după care se dădea în vânt regina Marie-Antoinette (bomboane cu miere, siropuri din plante, inclusiv din verbină şi mentă) şi "Plaisirs du Roi" pentru gastronomie, în care se regăsesc bine cunoscutul foie gras, trufele Périgord, supele şi ciorbele condimentate.
 

Dat fiind faptul că la bază sunt produse de top, ce poartă marca desăvârşită a calităţii, ele vor concura direct cu alte case de prestigiu, precum Fauchon şi Hédiard. De distribuirea produselor se va ocupa compania "Oh! Légumes Oubliés", ce-şi are sediul în sud-vestul Franţei.

Produsele vor fi puse în vânzare încă din această lună la Versailles şi în raioanele "gourmet" din marile magazine pariziene, dar şi în Elveţia şi pe site-ul www.chateauversailles-epiceriefine.com. Ulterior, ele vor fi distribuite şi în magazinele de lux şi în aeroporturile din lumea întreagă.

Castelul Versailles este cel mai renumit din Franţa, dar şi unul dintre cele mai pretigioase monumente din lume. Încă de la construirea lui, regele Ludovic şi-a dorit să aibă şi o grădină unde să fie cultivate sparanghel, vinete, smochine, fasole verde, căpşuni, caise, păstârnac, rubarbă, soc, dar şi pepene verde, piersici, smochine şi mazăre (alimentele lui preferate).

 

 

Irina B.

sursa foto: versaillescaterers.com

Publicat in: septembrie 2013
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement