Satisfries, primii cartofi prajiti "light"

Home « Tendințe « Noutăți

Pentru că tot mai des se vorbeşte despre obezitate, un lanţ de restaurante de tip fast-food din America a luat măsuri pentru a combate această problemă mondială: a creat aşa-zişii "Satisfries", un nou tip de cartofi prăjiţi cu o treime mai puţine grăsimi şi cu 20% mai puţine calorii decât cartofii prăjiţi obişnuiţi. Mai mult, aceştia au cu 40% mai puţine grăsimi şi 30% mai puţine calorii decât cartofii prăjiţi McDonalds.

Această mişcare vine după ce tot mai mulţi consumatori au cerut mai puţin ulei în prepararea celebrilor cartofi. Impactul ar putea fi substanţial, deoarece unul din doi americani mănâncă de la Burger King cartofi prăjiţi, adică aproximativ 56 de milioane de porţii de cartofi prăjiţi în fiecare lună. "Dacă va fi un succes sau nu se va vedea la casa de marcat", sunt de părere reprezentanţii lanţului de restaurante fast food.

Spre deosebire de o porţie de cartofi prăjiţi clasici (340 de calorii şi 15 grame de grăsime), o porţie de Satisfries are 270 de calorii şi 11 grame de grăsime, secretul constând într-o nouă tehnică, ţinută secretă, care permite cartofilor să absoarbă mai puţin ulei, lăsându-i "crocanţi la exterior şi moi în interior".

Cu toate astea, dieteticienii sunt de părere că "oamenii se păcălesc singuri, pentru că ei cred că aceşti cartofi sunt sănătoşi, când, de fapt, sunt la fel de nocivi pentru sănătate. Cartofi prăjiţi sunt o modalitate uşoară de a obţine o mulţime de calorii şi o mulţime de grăsimi."

 

Potrivit Daily Mail, unul din trei adulţi americani este obez, iar copiii nu sunt deloc în urmă cu starea lor fizică. Localurile care servesc mâncare şi preparate fast-food abundă pe continentul american, iar "oriunde ţi-ai întoarce capul, vei putea găsi un asemenea magazin", notează celebrul tabloid britanic.

 

 

Irina B.

sursa foto: m.utsandiego.com

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: Big King, cartofi prajiti, fast food, gastronomie, Satisfries
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement