Sfaturi de slabit de la Oana Cuzino

Home « Tendințe « Noutăți

Îi ştim cu toţii celebra emisiune "Ce se întâmplă, doctore?", în care ne învaţă cum să mâncăm corect, ce sporturi să facem, ce sfaturi să urmăm atunci când ne dorim să slăbim etc.

 

Şi dacă tot am adus vorba de slăbire, primul sfat pe care ni-l dă Oana Cuzino constă în vizita la un specialist, apoi renunțarea la alimentele nesănătoase și, cel mai important, sportul făcut cu regularitate.

Este foarte important să reducem caloriile, să eliminăm făinoasele, dulciurile în exces, grăsimile.

Cel mai bun sfat este cel pe care îl ştim deja: mâncatul cu măsură nu doar că ne ajută să pierdem kilogramele în plus, ci şi ne dă o stare bună, iar starea de disconfort abdomnial dispare.

Pe de altă parte, din experienţa ei personală şi medicală, ştie că fiecare dintre noi are un alt tip de metabolism.

De exemplu, sunt persoane care prezintă o rezistenţă crescută la insulină, iar dietele ce conţin predominant carbohidraţi vor fi ineficiente.

Este atât de dedicată unui stil de viaţă sănătos, încât a pus bazele unei campanii numită "Meatless Friday".

În ce constă această campanie?

Nu-şi propune să pledeze pentru vegetariasm sau excluderea cărnii din alimentaţie. Ci, aşa cum îi spune şi titlu, o zi pe săptămână, vinerea, putem încerca să nu mâncăm carne întreaga zi.

Totul a pornit de la faptul că, din ce în ce mai des, oamenii renunţă la consumul de carne şi asta din cauza acestei anxietăţi generale creată de informaţiile referitoare la injectarea puilor cu steriozi.

Atunci când vine vorba de propria persoană, Oana Cuzino declară că preferă frumuseţea naturală, apelează la produse de gomaj sau exfoliere şi are grijă să prevină celulita, ridurile, uscarea excesivă a pielii, pătarea tenului sau a pileii corpului prin creme cu factor de protecţie.

Acordă o atenţie deosebită sportului, face minimum 20-30 de minute de mişcare cu intensitate moderată. Mănâncă sănătos, adoră fructele, legumele, încearcă să introducă în alimentaţie cât mai multe alimente crude permise.

Iar seara, înainte de culcare, alocă minimum 15 minute tenului, pentru demachiere, aplicarea de creme specifice fiecărei zone sau probleme. Şi, săptămânal, aplică o mască după o exfoliere delicată, eventual cu acizi din fructe.

 

 

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: libertatea.ro

 

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: de slabit, gastronomie, Oana Cuzino, pentru slabit, regim de slabit
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement