Tendinte culinare: Ce se mananca in 2013

Home « Tendințe « Noutăți

Atunci când vine vorba de gastronomia anului 2013, marile restaurante ale lumii propun Kimchi, mierea de Manuka şi homarul, iar cocktailurile sunt inspirate din mâncare, produsele locale şi preparatele sănătoase bazate pe mixuri din legume şi fructe.

 

Anul acesta, ingredientele locale şi sezoniere sunt preferatele marilor maeştri, inspiraţi fiind de ambasadorul bucătarie moleculare, René Redzepi.

 

Bucatele tradiţionale ocupă un loc important în topul deliciilor culinare. Secretul bunătăţilor afumate ţine de focul care se face în afumătoare pentru ca bucatele să prindă savoare şi să se topească în gură. Se folosesc lemne care trebuie să ardă mocnit, iar şunca, jambonul, cârnaţii, ciolanele şi costiţele, toate sunt agăţate în cârlige pentru a fi pătrunse de fumul gros şi înecăcios.

 

Bucătăria nordică deţine supremaţia în domeniul gastronomic, datorită ingredientelor naturale şi locale. Afinele sălbatice, coacăzele, murele şi ciupercile sunt foarte preţuite de localnici, iar mâncărurile regionale, precum supa de sânge sau heringul fermentat reprezintă principalele atracţii în materie de "experienţe gastronomice" pentru turişti.

 

Preparatul-vedetă al bucătăriei coreene, kimchi, reprezintă un amestec de legume murate preparat după o reţetă tradiţională, ale cărui ingrediente sunt ţinute în vase de lut mai mult timp pentru a fermenta.

 

Homarul este una ditre cele mai preţuite specii de crustacee marine, iar din cauza preţului piperat, el poate fi considerat un sinonim al luxului şi o "extravaganţă culinară".

 

Mierea de Manuka este produsă de albinele care culeg nectarul florilor din arborele Manuka şi are un gust dulce, parfumat şi o consistenţă groasă. S-a demonstrat că mierea Manuka are mai multe proprietăţi curative decât antibioticele chimice şi este mult mai eficientă în tratarea diverselor boli şi afecţiuni precum acneea, artrita sau durerile musculare.

 

Fie că sunt preparate în casă, după reţeta bunicii, sau servite la patiserie, gogoşile sunt un trend culinar în 2013, uşor de pregătit şi servit. Ele pot fi savurate la micul dejun, alături de o ceaşcă de cafea aburindă sau la desert.miere de albine

 

În materie de băuturi alcoolice, mezcal, o licoare preparată dintr-o plantă exotică numită agavă, reprezintă o băutură tradiţională produsă în micile distilerii a şapte state mexicane.

 

Un alt trend aflat în plină evoluţie îl reprezintă mixurile de băuturi alcoolice şi sucuri naturale. Fie că mizăm pe aromele soft, fie că savurăm o licoare cu gust puternic, înţepător, cocktailurile sunt, sezonul acesta, în topul "băuturilor la modă".

 

sursă imagini: paginamedicala.ro

Autor: IRINA B.

 

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement