Bill Clinton, vegan și nu prea - VIDEO

Home « Tendințe « Testimoniale

Dieta vegană a devenit populară în anul 2011, după ce mai multe personalităţi au adoptat acest stil de viaţă, principalul promotor al regimului vegan fiind fostul preşedinte american Bill Clinton. El a renunţat la grătare şi mâncarea de tip fast food în favoarea hranei vegetale pentru a ține greutatea sub control și pentru a-și menține sănătatea inimi.

Pentru cei care nu știau, Bill Clinton și-a schimbat stilul de viață în 2004, la 58 de ani, după ce a suferit o operație de bypass. La recomandarea mai multor dieteticieni, fostul președinte a adoptat un stil de viață sănătos. Printre medicii care s-au ocupat de dieta sa, se numără și Dean Ornish, un bine cunoscut susținător al dietelor pe bază de plante pe care le recomandă în tratarea bolilor cardio-vasculare, scrie Live Science.

Adoptarea unui regim de viață sănătos i-a schimbat viața. Dupa ce a devenit vegan, Clinton a scăzut în greutate, îmbunătățindu-și astfel și starea de sănătate.

Numeroase studii leagă dieta vegan de o condiție mai bună a inimii

 

Potrivit Live Science, nu există o definiție anume pentru vegetarieni, dar mare parte din doctrina spune ca nu este bine sa ucizi sau să exploatezi animalele. Astfel, el nu consumă lapte, oua, carne sau miere.

Există și oameni care duc la extrem teoria, nefolosind ceară, piele, obiecte din oase, lumânări și alte obiecte care se bazează pe animale, însă nu este cazul și lui Bill Clinton care a adoptat doar regimul alimentar bazat pe crudități.

 

Produsele de origine animală au omega 3, proteine, calciu, fier, zinc și vitamina B12, așa că atunci când renunți la ele trebuie să găsești un înlocuitor. Trebuie neaparat să consumi legume cu frunze închise la culoare, nuci, fasole, ulei de in, orez, linte și alte produse hrănitoare.

Marina Plopeanu

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement