Care sunt pasiunile lui Florin Dumitrescu

Home « Tendințe « Testimoniale

Eater Magazine:  Care sunt specialitățile pe care adori să le prepari pentru prietenii tăi? Ce pasiuni ai în afară de bucătărie?

Florin DumitrescuDe regulă nu gătesc în afara restaurantului, dar dacă o fac, gătesc pentru prietenii mei și fac cam ce le place lor. Cât despre pasiuni în afara bucătăriei, am fost un împătimit al jocurilor video, de regulă zilele libere le petreceam cu game-pad-ul în mână, spre disperarea iubitei mele. Îmi place să ascult muzică foarte tare, nu îmi place viteza, în schimb ador să călătoresc.


Eater Magazine:  Cum și când ai primit propunerea de a fi jurat la MasterChef ? 
Florin Dumitrescu:  Am primit propunerea anul trecut, am fost rugat să particip la un casting și am crezut că este o farsă până în ziua în care am început filmările.

Eater Magazine:  Cum ai descrie experiența de membru al juriului de la MasterChef ?

Florin Dumitrescu:  Este o provocare interesantă, care îți permite să demonstrezi cât de mult iubești mâncarea, cât de bine stăpânești bazele bucătăriei, cât de mult îți respecți meseria! Partea cea mai dificilă și emoționantă este responsabilitatea pe care o ai față de concurenți. Fiecare a venit în concurs pentru a își îndeplini un vis, iar în mâna noastră, a juraților, stă soarta lor într-ale bucătăriei.

Eater Magazine:  Cum ți se par cei care aspiră la un loc în finala emisiunii? Ai vreun concurent favorit?

Florin Dumitrescu:  Eram foarte încântat de câțiva concurenți care m-au dezamăgit la proba oului. Dar toți ceilalți m-au surprins plăcut. Concurenții rămași au o pasiune pentru bucătărie și asta se simte. Pe parcursul emisiunii, ei înșiși și-au ridicat ștacheta și ne-au surprins plăcut de foarte multe ori. Bucătăria este pasiunea și meseria mea. Imaginați-vă cum este să împărtășesc acest lucru cu o mână de oameni, care și ei, la rândul lor, au făcut sacrificii foarte mari pentru pasiunea lor și pentru a fi unii dintre concurenții MasterChef!

Eater Magazine:  Cum te înțelegi cu ceilalți doi chefs? 

Florin Dumitrescu:  Foarte bine, contrar așteptărilor. Am legat deja o relație de prietenie. Pe Cătălin l-am cunoscut în 2006 într-un restaurant în București și mi-am adus aminte de acest lucru în a cincea zi de filmări. Se poartă cu mine ca un frate mai mare. Cu Sorin mă înțeleg de minune. Toți trei împărtășim aceeași pasiune, vorbim aceeași limbă, este de la sine înțeles că există o legătură între noi.

Eater Magazine:  Care crezi că sunt atu-urile emisiunii? Ce îi face pe oameni să urmărească săptămână de săptămână MasterChef?

Florin Dumitrescu:  MasterChef are tot ce este nevoie într-o emisiune: suspans, acțiune, comedie, dramă. Însă, are un lucru în plus: este despre mâncare. Bucătari sau nu, pasionați sau nu, în oricine se ascunde un mic gurmand. Unii oameni au talent la dans, unii știu să cânte, dar, cu siguranță, cu toții mâncăm.

Eater Magazine:  Un mesaj pentru cei care vor să se apuce de gătit în mod serios, făcând din asta un job? 

Florin Dumitrescu:  Oricine poate găti, dar nu oricine poate deveni bucătar! A fi bucătar este mai greu decât pare. Gastronomia este o adevărată artă, felul în care compui o rețetă este asemănătoare cu modul în care un compozitor așează notele pe portativ. Mâncarea nu trebuie doar să potolească foamea, ci trebuie să fie o experiență culinară. Pentru a dărui această experiență culinară, ceea ce se întâmplă în bucătărie este o adevărată nebunie: o armată de oameni care muncesc, aleargă, transpiră, pentru ca totul să fie perfect. Și toate astea contra cronometru. Nu oricine poate să facă față unui astfel de job. Așadar, trebuie să se gândească foarte bine înainte de a părăsi bucătăria confortabilă de acasă, pentru a intra într-una profesionistă.  

Citește restul interviului AICI!

Autor:  Oana  Calițu

 

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement